ΣΗΜΕΡΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες και από τις αμερικανικές οι ιδιωτικές δαπάνες μας για την υγεία

Περίπου 7 δισ. ευρώ δαπανούν οι Ελληνες κάθε χρόνο για υπηρεσίες ιδιωτικής υγείας. Αναλογικά η Ελλάδα έχει το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας στην Ευρώπη, περισσότερο ακόμη και από την Αμερική! Η απαξίωση της δημόσιας υγείας οφείλεται και στην ανεπάρκεια ειδικών κλινών όπως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και στη δυσκολία εισαγωγής για νοσηλεία. Εχει υπολογιστεί ότι μόνον οι 6 στους 10 εισάγονται σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς… ειδική μεσολάβηση.

Οι τελικές ρυθμίσεις για τους φόρους στα ακίνητα

Ιδιαίτερα ευνοϊκές είναι οι προτάσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για την αγορά πρώτης κατοικίας. Ουσιαστικά μηδενίζουν τους φόρους. Επιπλέον, η Ν.Δ. υποσχέθηκε να καταργήσει άμεσα και τον φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών, ο οποίος αντικαθίσταται με ένα εφάπαξ τέλος 1% που θα επιβάλλεται στην αξία του ακινήτου. Το μεγαλύτερο όφελος από τις επερχόμενες αλλαγές θα έχουν οι άγαμοι καθώς και όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο πάνω από τα αφορολόγητα όρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή