Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων από το οικονομικό επιτελείο

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων από το οικονομικό επιτελείο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αρμονική και δημιουργική συνεργασία των υπουργών σε τομείς «κλειδιά» της οικονομίας ποντάρουν οι νέες επιλογές του πρωθυπουργού. Στόχος, φυσικά, η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Είναι γνωστό ότι ο Χρ. Φώλιας που ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης είχε συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Στο ίδιο μήκος έγινε και η αντικατάσταση του κ. Λιάπη από τον κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Μεταφορών.

Το δυσεπίλυτο αγκάθι της εκτέλεσης του προϋπολογισμού εντός των στόχων καλείται ξανά να αντιμετωπίσει ο Αντ. Μπέζας, που παρέμεινε στην Καραγιώργη Σερβίας. Στο Γενικό Λογιστήριο, ωστόσο, ο νέος υφυπουργός Ν. Λέγκας θα έχει πολλή δουλειά για να περιορίσει τις υπερβάσεις των δαπανών και να φέρει το έλλειμμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στον στόχο του 2,4% του ΑΕΠ.

Ατζέντα με μείζονα και επείγοντα ζητήματα στις Βρυξέλλες έχουν μπροστά τους και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός και ο νέος υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Γρήγορα θα πρέπει να τρέξει και ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος. Μεγάλη εκκρεμότητα είναι η προώθηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την υλοποίηση του διαφημιστικού προγράμματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις ξένες αγορές.

Τέλος, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. B. Μαγγίνας, έχει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» του ασφαλιστικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή