ΣΗΜΕΡΑ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανω των 1,6 τρισ. δολ. το μαύρο χρήμα ετησίως

Στο αστρονομικό ποσό που ξεπερνάει το 1,6 τρισ. δολ. ανέρχεται ετησίως το μαύρο χρήμα, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα. Σχεδόν το 25% του ΑΕΠ της Αφρικής αντιστοιχεί σε έσοδα από διαφθορά που αντιστοιχεί σε 148 δισ. δολάρια τον χρόνο. Η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί διπλό έγκλημα την «αρπαγή» χρημάτων από τις αναπτυσσόμενες χώρες, τα οποία στη συνέχεια βρίσκουν καταφύγιο στις ανεπτυγμένες οικονομίες. Ο διεθνής Οργανισμός αναλαμβάνει διεθνείς πρωτοβουλίες για τη μείωση της διαφθοράς. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει είναι η θεσμική θωράκιση στις αναπτυσσόμενες χώρες και η εναρμόνιση της νομοθεσίας με βάση τα πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών.

Απασχόληση

Οσο περισσότερο μορφωμένος είσαι τόσο δυσκολότερα βρίσκεις δουλειά… Σ’ αυτό το παράδοξο συμπέρασμα καταλήγει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού για την εκπαίδευση το 2007, οι Ελληνες ηλικίας 25-29 ετών με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανεργία από ό,τι αυτοί της δευτεροβάθμιας. Οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν, επίσης, μεγαλύτερη ανεργία από ό,τι οι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή