Αμεσα στη Βουλή οι νόμοι για τους φόρους

Αμεσα στη Βουλή οι νόμοι για τους φόρους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψήφιση των νομοσχεδίων για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και του φόρου μεταβίβασης για την πρώτη κατοικία, για το μισθολόγιο των αξιωματικών, για το πολυτεκνικό επίδομα στους τρίτεκνους και η κατάρτιση του προϋπολογισμού είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας. Σε δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και το Γενικό Λογιστήριο διαπιστώθηκε ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα κλείσει με υπέρβαση του ελλείμματος της τάξης των 400 εκατ. ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ, καθώς υπάρχουν αποκλίσεις τόσο στον στόχο των εσόδων όσο και των δαπανών, λόγω και του κόστους των αποζημιώσεων στους πυροπαθείς. Η απόκλιση αυτή εάν δεν περιοριστεί έως το τέλος του έτους καθιστά ακόμη δυσκολότερη την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος εκτός από το κόστος των προεκλογικών παροχών θα πρέπει να ενσωματώνει και περαιτέρω μείωση του ελλείμματος της τάξης των 1,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να είναι συνεπής με τον στόχο για μηδενισμό του ελλείμματος έως το 2010.

Εξομοίωση στα είδη του πετρελαίου

Μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα που ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα καταθέσει το προσεχές διάστημα στη Βουλή. Μεταξύ των μέτρων που προτείνει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου είναι η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς και η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια βενζίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή