Επιχειρείται πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου

Επιχειρείται πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη της αύξησης των δημοσίων εσόδων ξεκινά. Ηδη, το υπουργείο Οικονομικών μελετά την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Το μέτρο εντάσσεται σε ένα πλέγμα αποφάσεων με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα που, σύμφωνα με υπολογισμούς, ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα, έχουν δοθεί ήδη εντολές προς τις κατά τόπους εφορίες για την ένταση των φορολογικών ελέγχων.

Η εγρήγορση αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς ο νέος προϋπολογισμός θα καταρτιστεί με δυσμενέστερους όρους: Το Γενικό Λογιστήριο υπολογίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2007 θα ολοκληρωθεί με υπέρβαση του ελλείμματος, περίπου κατά 400 εκατ. ευρώ, λόγω και του κόστους των αποζημιώσεων στους πυροπαθείς.

Πάντως, τα νομοσχέδια που προβλέπουν την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και του φόρου μεταβίβασης για την πρώτη κατοικία, το μισθολόγιο των αξιωματικών και το πολυτεκνικό επίδομα στους τρίτεκνους πρόκειται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή για ψήφιση, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή