ΥΠ.ΑΝ.: ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές

ΥΠ.ΑΝ.: ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αντιμετώπιση της ακρίβειας τίθεται ως κύριος στόχος κι από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. H συζήτηση εξάλλου κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης στην Κάνιγγος μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, του νέου υφυπουργού κ. Γ. Βλάχου και του απερχόμενου υφυπουργού κ. Ιω. Παπαθανασίου, εν πολλοίς γύρω από το φλέγον θέμα της ακρίβειας περιεστράφη και ως καλύτερη δυνατή λύση προκρίθηκε ο υγιής ανταγωνισμός και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Επιπλέον, ο κ. Βλάχος διερωτήθηκε τι άλλο μπορεί να πράξει την ώρα που πετρέλαιο και σιτηρά καταγράφουν σημαντικές ανατιμήσεις, εκτός από ελέγχους για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

Πλην της ακρίβειας και της προστασίας των καταναλωτών, ο νέος υφυπουργός έχει προς διευθέτηση μεταξύ άλλων την υλοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών, του Παρατηρητηρίου Εμπορίου, τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και τη δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης στα επιμελητήρια για την εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί εμπορικών σημάτων και την υλοποίηση του Παρατηρητηρίου Σημάτων. Σε ό,τι αφορά στις κρατικές προμήθειες, το σημαντικότερο ίσως όλων, αυτές πρόκειται από την 1η Ιανουαρίου του 2008 θα διεξαχθούν για πρώτη φορά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή