Φρένο στην κερδοσκοπία οι υψηλές τιμές

Φρένο στην κερδοσκοπία οι υψηλές τιμές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ενίσχυμένη ζήτηση δεν αναμένεται αυτή τη φορά να συνοδευθεί από φαινόμενα κερδοσκοπίας εκ μέρους των κατασκευαστών και νέο ράλι των τιμών πώλησης. Οπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν τα περιθώρια για μεγάλες αυξήσεις, δεδομένου ότι οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί στο πάνω άκρο. Η εκτίμηση είναι ότι δεν θα επαναληφθεί το κερδοσκοπικό όργιο που βιώσαμε το τελευταίο τρίμηνο του 2005, όταν η επικείμενη επιβολή του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα δημιούργησε τεχνητή ζήτηση και μεγάλη αναταραχή στην αγορά.

«Η μεγάλη προσφορά κατοικιών που έχει διαμορφωθεί δεν αφήνει σε κατασκευαστές μεγάλα περιθώρια για σημαντικές αυξήσεις τιμών. Εκτιμώ ότι αυτή τη φορά, η μεγάλη πλειοψηφία των πωλητών θα αντιμετωπίσει την ενισχυμένη ζήτηση σαν μια καλή ευκαιρία να αυξήσει τις πωλήσεις του στις τρέχουσες τιμές, παρά να μεγιστοποίησει το κέρδος του μέσω νέων αυξήσεων. Ως μεσίτης προτείνω στους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν από τώρα την αναζήτηση της κατοικίας τους και να εκμεταλλευθούν τη μεγάλη προσφορά κατοικιών, τόσο νεόδμητων όσο και μεταχειρισμένων», τονίζει ο κ. Επιθυμιάδης. Για το αν οι φοροελαφρύνσεις λειτουργούν υπέρ των νεόδμητων ή των μεταχειρισμένων κατοικιών, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. «H φορολογία είναι ένα μέρος και ίσως μικρό στο συνολικό κόστος αγοράς μιας κατοικίας. H επιλογή νεόδμητου-μεταχειρισμένου εξαρτάται από το βαλάντιο, αλλά και τις στεγαστικές ανάγκες κάθε νοικοκυριού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή