ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Le Shop νέο εμπορικό κέντρο της Lamda Development

Αλλος ένας μισθωτής προστίθεται όπως όλα δείχνουν στο υπό διαμόρφωση νέο εμπορικό κέντρο της Lamda Development στο ακίνητο του πρώην IBC, επί της Λ.Κηφισίας. Ο λόγος για το Le Shop, που αναμένεται να καταλάβει επιφάνεια 120 τ.μ. στο Golden Hall, όπως θα ονομάζεται η νέα επένδυση της εταιρείας του ομίλου Λάτση. Το Le Shop βέβαια δεν εντάσσεται στην κατηγορία των νεοεισερχόμενων στην ελληνική αγορά ξένων εμπορικών αλυσίδων, όπως συνέβη στο παρελθόν με τη Fnac και το The Mall. Αντιθέτως, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1978, διαθέτοντας προϊόντα καθημερινής οικιακής χρήσης, κουζίνας, μπάνιου, κήπου, επίπλων και εσωτερικής διακόσμησης. Σήμερα λειτουργεί δίκτυο πέντε καταστημάτων σε Κολωνάκι (2), Ψυχικό, Νέα Σμύρνη και Ιωάννινα, ενώ διαθέτει και σημείο πώλησης shop in shop στο εμπορικό κέντρο temet@home στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Βράβευση παραδοσιακού οικισμού

Τον τίτλο του καλύτερου έργου ανάπτυξης στην Ελλάδα έλαβε ο πρότυπος παραδοσιακός οικισμός «Πάνω Λαχανιά» που αναπτύσσει η κυπριακή Cybarco στο χωριό Λαχανιά στην νότια Ρόδο. Η βράβευση με την ανώτατη διάκριση πέντε αστέρων έγινε από τον θεσμό των International Property Awards σε συνεργασία με το CNBC, με υποστήριξη από μεγάλα διεθνή επιμελητήρια και οργανισμούς, όπως οι RICS και FΙΑΒCΙ.

Νέα έργα για την Arcon Constructions

Νέα κτιριακά έργα ανέλαβε η Arcon Constructions, καθώς όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του νέου κτιρίου γραφείων της Linde Group στην Μάνδρα Αττικής, αλλά και την πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων που βρίσκεται στην συμβολή της Λ. Συγγρού και της οδού Πετμεζά για λογαριασμό της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias. Ο προϋπολογισμός του πρώτου έργου ανέρχεται σε 2,4 εκατ.ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών, περιλαμβάνοντας την κατασκευή κτιρίου 2.500 τ.μ. επί ιδιόκτητου οικοπέδου 7 στρεμμάτων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου αφορά την λεπτομερή καταγραφή των προδιαγραφών του κτιρίου εκ μέρους της Linde Group, η οποία στεγάζει τις ανά τον κόσμο υπηρεσίες της σε πανομοιότυπες εγκαταστάσεις. Αντίστοιχα, το κτίριο της Eurobank που αναμένεται να ανακατασκευαστεί, αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο κι έξι ορόφους, συνολικής επιφάνειας 3.200 τ.μ. Εκεί πρόκειται να μεταστεγαστούν γραφεία της διεύθυνσης της τράπεζας. Μεταξύ άλλων, οι κύριες εργασίες ανακαίνισης αφορούν την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, μαζί με την τοποθέτηση κινητών χωρισμάτων και την ανακατασκευή όλων των δαπέδων και ψευδοροφών, και την υλοποίηση νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Τέλος, σημειώνεται ότι πρόσφατα έγινε και η ανάθεση για την ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων του ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Β. Σοφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή