Αποστέλλεται η ενδέκατη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Αποστέλλεται η ενδέκατη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρο ύψους 2.017 ευρώ καλούνται να καταβάλουν κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες την ενδέκατη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2006.

Από την εκκαθάριση 493.768 δηλώσεων προκύπτουν τα εξής:

– 152.775 φορολογούμενοι θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα πληρώνοντας κατά μέσο όρο 2017 ευρώ.

– 118.883 φορολογούμενοι θα λάβουν πιστωτικό σημείωμα και το ποσό που θα εισπράξει ο καθένας ανέρχεται σε 561 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ

– 222.110 εκκαθαριστικά σημειώματα είναι μηδενικά.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν υποχρέωση φόρου θα καταβάλουν τα σχετικά ποσά σε δύο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα εξοφληθεί ώς τις 31 Οκτωβρίου και η δεύτερη ώς τις 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι εφέτος δεν ισχύει η έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου. Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαρισθεί 4.185.284 δηλώσεις εκ των οποίων το 30% είναι χρεωστικές, το 26% πιστωτικές και οι υπόλοιπες μηδενικές. Οσοι φορολογούμενοι επιθυμούν να ενημερωθούν για την πορεία εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης μπορούν να καλέσουν στο νούμερο 212-9559999.

Στο μεταξύ η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στρέφει το ενδιαφέρον της σε 20 επαγγελματικές ομάδες που τηρούν πρόσθετα βιβλία και θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον οδηγό ελέγχου επιτηδευματιών στο στόχαστρο, μεταξύ άλλων, βρίσκονται:

– Επιχειρήσεις, που πραγματοποιούν παραγωγικές επενδύσεις και διενεργούν αφορολόγητες εκπτώσεις ή αποθεματικά, έχουν υποχρέωση να τηρούν βιβλίο επενδύσεων.

– Ξενοδοχεία, ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα και κάμπινγκ για τα βιβλία κίνησης πελατών (πόρτας).

– Παιδικοί σταθμοί, εκπαιδευτήρια, σχολές, φροντιστήρια, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και γενικώς κάθε επιχείρηση ή οργανισμός με διδακτικό χαρακτήρα ή επαγγελματική κατάρτιση για τα μητρώα μαθητών.

– Κλινικές και θεραπευτήρια για τα βιβλία ασθενών και το μεριδολόγιο ιατρών για τους συνεργαζόμενους που παρέχουν ειδική περίθαλψη σε ασθενείς και αμείβονται από αυτούς.

– Διαγνωστικά κέντρα για το βιβλίο επίσκεψης ασθενών.

– Κέντρα αισθητικής, συμβουλών διαίτης, αδυνατίσματος, γυμναστήρια για τα βιβλία πελατών.

– Επισκευαστές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, μηχανών και μηχανημάτων για τις συσκευές που παραλαμβάνουν στην επαγγελματική τους εγκατάσταση από ιδιώτη ή επιτηδευματία για το δελτίο επισκευής αγαθών.

– Μεσίτες αστικών συμβάσεων, αγοράς ή πώλησης και ενοικίασης ακινήτων (κτηματομεσίτες) για το βιβλίο ή δελτίο εντολών των πελατών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή