Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 6.000 ανέργων στις πληγείσες περιοχές

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 6.000 ανέργων στις πληγείσες περιοχές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ η επιχορήγηση επιχειρήσεων που ανήκουν σε OTA με στόχο την απασχόληση 6.000 εγγεγραμμένων ανέργων, ηλικίας 18-64 ετών, στην αναδάσωση και στα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ηδη εγκρίθηκε η πρόσληψη 205 ανέργων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ενταξη επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 64,8 εκατομμύρια ευρώ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αίτημα υπαγωγής, με τον αριθμό και τα προσόντα των ανέργων που προτίθενται να προσλάβουν (υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν απασχολήσει τα ίδια άτομα καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την υπαγωγή τους στο νέο πρόγραμμα), καθώς και συνοπτικό επιχειρησιακό σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος (συνοδευόμενο από τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία). Στο σχέδιο αυτό θα περιγράφονται οι επιμέρους δράσεις και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η υπόδειξη των ανέργων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα γίνεται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της εξατομικευμένης παρέμβασης.

Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στα 36 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης των ανέργων, ποσό διπλάσιο από την επιχορήγηση που καταβάλλεται μέσω των κοινών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες. Η επιχορήγηση καταβάλλεται από την ημερομηνία πρόσληψης του ανέργου και επί τουλάχιστον 20 ώς 25 ημέρες με πλήρη απασχόλησης το μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή