Ανησυχίες για την ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής

Ανησυχίες για την ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνεχόμενες ανατιμήσεις στην αγορά ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχου και των εκπροσώπων των αρτοποιών και των κρεοπωλών.

Οι αρτοποιοί ζήτησαν τη συνδρομή του υπουργείου στην κατεύθυνση συγκράτησης των τιμών καθώς η τιμή των αλεύρων καταγράφει ρεκόρ ανόδου το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα προ ημερών κάποιες αλευροβιομηχανίες προχώρησαν και σε νέα αύξηση της τάξης του 20%. Πρόκειται για την τρίτη αύξηση που δίνεται στα άλευρα από την αρχή του καλοκαιριού έως σήμερα. Βεβαίως, οι ανατιμήσεις στο αλεύρι επηρεάζουν και μια σειρά άλλων προϊόντων που το χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη. Προς το παρόν το ψωμί έχει ήδη αυξηθεί κατά 0,10 λεπτά.

Από την πλευρά τους οι κρεοπώλες ανέφεραν ήδη ότι η τιμή στα κοτόπουλα αυξήθηκε κατά 0,30 ευρώ και από 3 ευρώ το κιλό πωλείται σήμερα στην κεντρική αγορά της Αθήνας προς 3,30 ευρώ το κιλό, καταγράφοντας αύξηση κατά 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή