Εμπόδια και προοπτικές για τον αγροτουρισμό

Εμπόδια και προοπτικές για τον αγροτουρισμό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O θεματικός τουρισμός παρουσιάζει ανάπτυξη 20%, ενώ οι δραστηριότητες υπαίθρου και ο αγροτουρισμός έχουν καταγράψει ετήσιες αυξήσεις έως και 40% διεθνώς τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείας Αγροξένια. Οπως επισημαίνει η δυναμική που έχει αποκτήσει ο συγκεκριμένος κλάδος έχει ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι ο τουριστικός κλάδος παγκοσμίως παρουσιάζει ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%. Στην ελληνική πραγματικότητα, όπως επισημαίνεται, ο αγροτουρισμός παρουσιάζεται κατακερματισμένος, χωρίς σαφώς καθορισμένο περιεχόμενο, χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, ετεροπροσδιοριζόμενος ως ξενοδοχεία ή ως ενοικιαζόμενα δωμάτια, και βέβαια με την ανάλογη σύγχυση στο μυαλό του επισκέπτη – καταναλωτή.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και με στόχο να ανταλλαγούν εμπειρίες από τη λειτουργία των δικτύων επιχειρήσεων τουρισμού και της ποιότητας του αγροτουρισμού οργανώνεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας Υπηρεσιών Τουρισμού και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, 8-10 Οκτωβρίου, στη Σιάτιστα, για να συζητήσουν κυρίως τα εκλεγμένα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και να αποκτηθεί συναντίληψη για τα προβλήματα και τις προοπτικές των δομών για τον αγροτουρισμό.

Μεταξύ των θεμάτων είναι η συζήτηση για το Αντικείμενο του Αγροτουρισμού και τις Προδιαγραφές, η διαμόρφωση αγροτουριστικών διαδρομών, επίσκεψη σε αγροτουριστικές μονάδες στην Καστοριά, στη Φλώρινα και στη Σιάτιστα, η Τουριστική πληροφόρηση και οι εφαρμογές στο Διαδίκτυο κ.ά.

Εξάλλου, ιδιαίτερο ρόλο αποκτά και η παρουσία της Αγροτουριστική Α.Ε., κυρίως, σε επίπεδο συμμετοχής της στο σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών. Στόχος αποτελεί η ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων ήπιου χαρακτήρα κάτω από ένα συνολικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή