Στη Βορειοανατολική Αττική επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Στη Βορειοανατολική Αττική επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βορειοανατολική Αττική υπόσχεται η ΕΠΑ Αττικής στους καταναλωτές της περιοχής, μετά την ανάθεση του έργου κατασκευής δικτύου διανομής στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ΕΡΓΩ ATE. H σχετική σύμβαση υπογράφηκε πρόσφατα και το τίμημα ανέρχεται σε 37,8 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει την κατασκευή 250 χιλιομέτρων αγωγών φυσικού αερίου.

Ανάθεση έργου

Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου κράτησε περίπου 14 μήνες και ήταν μία από τις αιτίες που πέρυσι στις αρχές του χειμώνα βρέθηκαν πολλά νοικοκυριά και σχολεία στην Αττική χωρίς φυσικό αέριο. H συμβολαιοποίηση του έργου αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του δικτύου και όπως ανακοίνωσε η ΕΠΑ Αττικής με την υλοποίηση του νέου έργου στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής ο αριθμός των συνολικών νοικοκυριών που θα συνδεθεί με το δίκτυο θα ανέλθει σε 182.000. Πρόκειται για κάλυψη σε ποσοστό 52%, ενώ προβλέπεται η σύνδεση 25-30 ακόμη μεγάλων βιομηχανιών και εμπορικών καταναλωτών. Επιπλέον θα κατασκευαστούν 15 χιλ. χαλύβδινου δικτύου μέση πίεσης και θα εγκατασταθούν 50 περίπου σταθμοί διανομής που θα ενισχύσουν τη δυναμικότητα του νέου αλλά και του υφιστάμενου δικτύου φυσικού αερίου.

Η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ATE- ΕΡΓΩ ATE, όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει τα έργα σε ένα μήνα περίπου επεκτείνοντας το δίκτυο φυσικού αερίου στις εξής περιοχές του Λεκανοπεδίου: Κηφισιά, Αγ. Παρασκευή, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό, Αθήνα, Γαλάτσι, Μελίσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, N. Ψυχικό, N. Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, N. Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση.

Σχέδιο δράσης

«Την απαρχή ενός δυναμικού σχεδίου δράσης για την ΕΠΑ Αττικής για τα επόμενα χρόνια», σηματοδοτεί η έναρξη συνεργασίας με την ΑΚΤΩΡ ATE- ΕΡΓΩ ATE, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Γεράσιμο Κοντομίχαλο. «Με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις βορειοανατολικές περιοχές της Αττικής στοχεύουμε στην κάλυψη ακόμη περισσότερων επαγγελματιών και οικιακών καταναλωτών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσον το δυνατόν περισσότερους πολίτες να απολαύσουν τα οφέλη του φυσικού αερίου», τόνισε ο ίδιος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή