Ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων στην Περιφέρεια

Ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων στην Περιφέρεια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για την περαιτέρω προώθηση της ευρυζωνικότητας στην περιφέρεια της χώρας λαμβάνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η Επιτροπή σε χθεσινή της ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι στην ιστοσελίδα της αναρτήθηκαν ερμηνευτικές παρατηρήσεις αναφορικά με την εφαρμογή της Απόφασης της ΕΕΤΤ για την «Εγκριση Προσφοράς Αναφοράς για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) και τις Συναφείς Ευκολίες» -γνωστό στους τεχνικούς ως RUO- και οι οποίες, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, θα διευκολύνουν την ταχύτερη ανάπτυξη εναλλακτικών ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών στην Περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ στην ανακοίνωσή της, σύντομα θα παρέχεται σε περίπου 3,5 εκατ. κατόχους τηλεφωνικών γραμμών ΟΤΕ, να αποκτήσουν δικαίωμα επιλογής τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε επίσης ότι διευρύνθηκε η αγορά των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ παράλληλα διευρύνθηκε δραστικά και ο αριθμός των πελατών που «αποσκιρτούν» από τον ΟΤΕ μέσω της ΑΠΤΒ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι ευρυζωνικές συνδέσεις (ανεξαρτήτως τεχνολογίας) στη χώρα πλησίασαν τις 850.000, ενώ οι πελάτες που «αποσκίρτησαν» από τον ΟΤΕ ξεπέρασαν τις 150.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 57% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο και κατά 700% από τις αρχές του έτους.

Η ΕΕΤΤ επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ έχει διαθέσει στους εναλλακτικούς παρόχους περίπου 450.000 συνδέσεις, τις οποίες μπορούν ν’ αξιοποιήσουν οι εναλλακτικοί πάροχοι για να προσφέρουν τις δικές τους υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τα μεγέθη που δίνει η ΕΕΤΤ για το τέλος Αυγούστου, είναι προφανές ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις στο τέλος του έτους μπορεί να πατήσουν το ορόσημο του 10% (επί του πληθυσμού). Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες που θα αξιοποιήσουν εναλλακτικούς παρόχους, για τον ίδιο σκοπό μπορεί να φτάσουν και τις 250.000 -όπως εκτιμά ο ΟΤΕ- εφόσον ικανοποιηθεί η ουρά των εκκρεμών αιτημάτων η οποία σήμερα εκτιμάται σε 30.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή