Ηπια αλλαγή ασφαλιστικού εξαγγέλλει ο Καραμανλής

Ηπια αλλαγή ασφαλιστικού εξαγγέλλει ο Καραμανλής

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποίηση Ταμείων, πλήρης μηχανοργάνωση, εξορθολογισμός των αναπηρικών συντάξεων, επανακαθορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αλλά και κίνητρα για εθελοντική παραμονή στην εργασία πέραν των ορίων συνταξιοδότησης είναι οι βασικές προτεραιότητες για το ασφαλιστικό, όπως προτίθεται να τις διατυπώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις προγραμμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι όποιες αλλαγές θα προκύψουν μέσα από έναν «ευρύ κοινωνικό και πολιτικό διάλογο» και σταδιακά, όπως επιβεβαίωσε με ανάλογες δηλώσεις του χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο υπουργός καθόρισε ως μεταρρυθμιστικό μοντέλο για το ασφαλιστικό την πρόσφατη συγχώνευση των τραπεζικών Ταμείων με βάση τις προϋποθέσεις του ΙΚΑ, ενοποιώντας τους όρους για τους νέους ασφαλισμένους, χωρίς να διαφοροποιούνται τα γενικά όρια συνταξιοδότησης.

Ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θιγεί το όριο των 60 και 65 ετών για γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα, ούτε το ύψος των συντάξεων και τόνισε ότι η λύση θα βρεθεί από την καλύτερη διαχείριση των Ταμείων, τη μηχανοργάνωσή τους, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφορο-αποφυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή