Περιβαλλοντικές αλλαγές και οικονομικές επιπτώσεις

Περιβαλλοντικές αλλαγές και οικονομικές επιπτώσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις οικονομικές προεκτάσεις και τις συνέπειες παγκοσμίως από τις κλιματικές αλλαγές συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν, χθες το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας και η Dr Graciela Chichilnisky, κορυφαία οικονομολόγος, υποψήφια για το βραβείο Νομπέλ και μια από τους αρχιτέκτονες του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας και η Dr Graciela Chichilnisky συζήτησαν τους τρόπους πιθανής συνεργασίας όσον αφορά τις οικονομικές πτυχές και επιπτώσεις από τις περιβαλλοντικές αλλαγές με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου με τη μείωση των ήδη εκπεμπόμενων ρύπων, καθώς και την προώθηση εναλλακτικών και φθηνότερων μορφών παραγωγής ενέργειας.

Στη συζήτηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας ενημέρωσε την Dr Graciela Chichilnisky και για το σχέδιο δράσης της ελληνικής προεδρίας κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Δικτύου Ανθρώπινης Ασφάλειας, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 28 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Μεταβολές στο κλίμα με επίκεντρο τις επιπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες γυναικών, παιδιών και ατόμων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω κλιματικών μεταβολών». Ειδικότερα εξετάστηκε η πιθανότητα συνδρομής της Dr Graciela Chichilnisky στις ομάδες εργασίες που εξετάζουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την ερημοποίηση που προκαλείται λόγω των αλλαγών στο κλίμα. Σημειώνεται πως η γνωριμία και η συνεργασία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δούκα με την Dr G. Chichilnisky έχει ως αναφορά την κοινή πανεπιστημιακή τους πορεία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, αλλά και τις μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει στον τομέα των Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή