Στο επίκεντρο ο τουρισμός

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τον εορτασμό, χθες, της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2007 οι φορείς του κλάδου απηύθυναν μηνύματα για τον πλέον συναλλαγματοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού βρίσκει τον τομέα Τουρισμού και Ταξιδιών διεθνώς στην ισχυρότερη θέση που έχει καταγραφεί ποτέ με αφίξεις 900 εκατ. και τα έσοδα του τομέα να κινούνται κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση, σταθερά άνω των 2,4 δισ. δολ. Ειδική μνεία κάνει στην τραγωδία των πυρκαγιών που έπληξε τόσες περιοχές της χώρας μας και της περιβαλλοντικής καταστροφής που επήλθε.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη και ξενάγηση των μελών του στην Αρχαία Ολυμπία. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Φωκάς τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών με όχημα τον τουρισμό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε τομές με το νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που θα προσδώσει μεγάλη δυναμική στις τοπικές οικονομίες, συμπαρασύροντας και τους άλλους τομείς της οικονομίας σε μια αναπτυξιακή προοπτική.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εορτάζοντας και τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του πραγματοποίησε 2 εκδηλώσεις. Στο Κτήμα Λαζαρίδη διοργάνωσε μία βραδιά εναλλακτικού τουρισμού και στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς παρουσιάστηκε παράσταση – μουσικοποιητικό αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γ. Ευαγγέλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια αυξάνει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες όλων μας για ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας και των πολιτιστικών, κοινωνικών και ιστορικών στοιχείων που διαθέτουμε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού με αφορμή το γεγονός ότι φέτος η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη στη σχέση των γυναικών με τον τουρισμό, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων την εξαιρετική σημασία του ρόλου που διαδραματίζουν καθημερινά οι γυναίκες στην τουριστική βιομηχανία.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού κ. Ρόδη Κράτσα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η φετινή Παγκόσμια αυτή Ημέρα Τουρισμού πρέπει να αποτελέσει για τη χώρα μας μία καλή ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλύσουμε τα προβλήματα ώστε να δεσμευθούμε για δράσεις που θα δώσουν περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες απασχόλησης των γυναικών στον τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή