ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

600 εκατ. ευρώ είναι ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την περικοπή δαπανών του δημοσίου τομέα, ώστε να συγκρατηθεί το έλλειμμα κοντά στο 2,4% του ΑΕΠ.

90.000 στρατιωτικοί θα πάρουν με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου την τρίτη δόση του επιδόματος «ειδικών συνθηκών».

200.000 αγοραπωλησίες ακινήτων πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας το 2005. Από αυτές, οι 105.000 έγιναν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη συνολική αξία συμβολαίου να ξεπερνάει τα 18 δισ. ευρώ.

3,6 είναι ο μέσος όρος των ακτοπλοϊκών γραμμών που δραστηριοποιούνται ανά γραμμή στο Αιγαίο. Το 85% της κίνησης των ανατολικών Κυκλάδων εξυπηρετείται με νεότευκτα πλοία.

34 λεπτά κοστίζει σήμερα η μονή ταρίφα στα ταξί. Η τελευταία αύξηση έγινε τον Μάρτιο και ήταν της τάξης των 2 λεπτών. Η διπλή ταρίφα τιμάται σήμερα στα 64 λεπτά.

15 εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν, συνολικά, τη χώρα μας φέτος. Πέρυσι, ο αντίστοιχος αριθμός είχε διαμορφωθεί στα 13,7 εκατομμύρια.

1,8 δισ. ευρώ υπολογίζονται ότι θα εξοικονομηθούν από το επόμενο κύμα αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το σχέδιο θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια, κυρίως, του 2008.

4,2 δισ. ευρώ υπολογίζεται το ύψος των επιδομάτων που θα γίνει προσπάθεια να καταργηθούν μαζί με την κατάργηση περίπου 150 ειδικών λογαριασμών.

15,07 εκατομμύρια επιβάτες υπολογίζεται ότι διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έναντι 14,28 εκατομμυρίων επιβατών το 2005. Σημειώθηκε δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 5,6%.

8 στα δέκα πακέτα τσιγάρων που πωλούνται στη χώρα μας, είναι προϊόντα ξένων καπνοβιομηχανιών. Παρόλα αυτά τα μερίδιά τους βαίνουν οριακά έστω μειούμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή