Επτά νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία του λεκανοπεδίου

Επτά νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία του λεκανοπεδίου

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρές ταχύτητες κινείται η επιχειρηματική ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας όσον αφορά την κατασκευή νέων μονάδων, τις εξαγορές αλλά και τα προγράμματα εκσυγχρονισμού μετά το «ράλι» των επενδύσεων που διεξήχθη έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οπως επισημαίνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, κ. Γιώργος Τσακίρης, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρξε ένας αγώνας δρόμου από τους ξενοδόχους της Αθήνας να ανακαινίσουν τις μονάδες τους αλλά και από νέους επενδυτές να εισέλθουν στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Ο επενδυτικός αυτός οργασμός είχε ως αποτέλεσμα η δυναμικότητα των ξενοδοχείων της Αττικής να φθάσει σε 62.000 κλίνες. Οι 6.000 εξ’ αυτών προστέθηκαν στην υφιστάμενη δυναμικότητα, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ 15.000 κλίνες ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων. Το ποσό που επενδύθηκε για τον εκσγυχρονισμό και την κατασκευή νέων ξενοδοχείων στην περιοχή της Αττικής λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων έφθασε σε 1,45 δισ. ευρώ. Τα 400 εκατ. ευρώ αφορούσαν στην ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Μάλιστα, συντριπτικό ποσοστό των ανακαινίσεων έγινε χωρίς καμία κρατική επιδότηση. Η Αττική διαθέτει σήμερα περίπου 15.000 κλίνες σε ξενοδοχεία πολυτελείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικης την τελευταία τριετία, οι επενδυτικές κινήσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αθήνας κινούνται κυρίως σε επίπεδο υλοποίησης προγραμμάτων εκσυγχρονισμού ξενοδοχείων, ενώ οι όποιες αγοραπωλησίες δεν αφορούν σε μεγάλες μονάδες. Πάντως, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των επενδυτικών κινήσεων στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας έχει στόχο τα υψηλά βαλάντια των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Ο κ. Τσακίρης θεωρεί καθοριστικής σημασίας τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου στο Φάληρο, εκτιμώντας ότι θα έχει αλυσιδωτές επιδράσεις και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην επιχειρηματική αγορά στην Αθήνα έχουν ως εξής: Μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με την ολοκλήρωση σχετικού διαγωνισμού του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το ξενοδοχείο «Αμαλία», το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, ετέθη και πάλι σε λειτουργία έπειτα από την ολοκλήρωση επενδυτικού προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό πρόγραμμα περιελάμβανε την πλήρη ανακαίνιση της μονάδας.

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί σταδιακά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα έως το 2009. Εχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος με τη λειτουργία υπερσύγχρονου spa 1000 τ.μ. στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Arion Resort & Spa, The Luxury Collection. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του spa άγγιξε τα 3 εκατ. ευρώ.

Το 2009 θα ολοκληρωθεί και το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται σταδιακά σε χώρους του Athenaeum InterContinental Αthens.Το ξενοδοχείο θα ρίξει, ακόμη, μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσέλκυση συνεδρίων, αξιοποιώντας τους χώρους του ξενοδοχείου 3.500 τ.μ. αλλά και την συμφωνία που έκλεισε με την Εθνική Ασφαλιστική, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του νέου συνεδριακού της κέντρου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην ξενοδοχειακή μονάδα, Λεωφόρο Συγγρού (103-105).

Το τελευταίο απόκτημα του Ομίλου Διβάνη είναι το για χρόνια κλειστό Sun Rise στο Καβούρι, το οποίο λειτουργεί με το νέο όνομα Apollon Suites, αφού βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο της αλυσίδας Divani Apollon Palace. Η πολυτελής μονάδα διαθέτει 56 πολυτελή δωμάτια. Το κόστος της επένδυσης ανήλθε σε 6 εκατ. ευρώ.

Ενα νέο ξενοδοχείο το Athens Gate μπαίνει στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού. Το ξενοδοχείο, 106 δωματίων είναι συμφερόντων του κ. Θέμη Μουρούζη, ο οποίος έχει συμμετοχή στο ξενοδοχείο Electra Palace της Νικοδήμου.

Το πέμπτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Yes! Hotels, του Ομίλου Δάκη Ιωάννου είναι το πρώην Olympic Palace, στην οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα. Στο ξενοδοχείο θα γίνει πλήρη ανακαίνιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή