Μεταγραφές – μετακινήσεις και στο οικονομικό επιτελείο

Μεταγραφές – μετακινήσεις και στο οικονομικό επιτελείο

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τα μέσα αυτής της εβδομάδας αναμένεται ότι θα πληρωθούν όλα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο στενό κι ευρύτερο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά τις τελευταίες μετακινήσεις κι αποχωρήσεις στελεχών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις, σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις – κλειδιά στον μηχανισμό, έχουν ληφθεί κι έχει δοθεί και το σχετικό πράσινο φως από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη.

Πρώτες ανακατατάξεις

Ηδη, ορισμένες από τις μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί, όπως, για παράδειγμα, αυτή του κ. Μουσουρούλη, ο οποίος άφησε την ΕΣΥΕ για να ακολουθήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης, από τη θέση του γενικού γραμματέα, τον κ. Χ. Φώλια. Στη θέση του πήγε από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), ο κ. Π. Δρόσος. Την ίδια ώρα, ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομίας κ. Λ. Παπάζογλου, ανέλαβε και τα καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Γ. Κουρή. Ο τελευταίος δεν έχει ακόμα διευκρινίσει με τι θα ασχοληθεί από εδώ και στο εξής, όμως για τον κ. Παπάζογλου οι μέρες από εδώ και στο εξής θα είναι «φορτωμένες». Κι αυτό γιατί, προς το παρόν, θα έχει και την υψηλή εποπτεία των αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των οποίων, σε καθημερινή βάση θα αναλάβει να «τρέχει» στέλεχος του υπουργείου, σε επίπεδο γενικού διευθυντή. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη θέση προαλείφεται ένας από τους συμβούλους του υπουργού Οικονομίας και συγκεκριμένα ο κ.Ηλ.Ματζουνέας. Ο τελευταίος βρίσκεται στο περιβάλλον του κ. Αλογοσκούφη την τελευταία τριετία κι έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, γι’ αυτό κι επιλέγεται για τη συγκεκριμένη θέση που είναι «κλειδί» από πολλές απόψεις.

Υπό δοκιμή

Οπως προαναφέρθηκε, το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί σε αυτή τη φάση θα είναι δοκιμαστικό κι αν χρειαστεί στο μέλλον θα τροποποιηθεί. Επίσης, ανακοινώθηκε ήδη η τοποθέτηση του κ. Στ. Κλαδά στη θέση του κ. Αργυρού, ως επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, ο οποίος αλλάζει δομή κι αρμοδιότητες. Δεν αποκλείεται, στο άμεσο μέλλον, όταν συσταθεί η Ειδική Γραμματεία ελέγχου του συνόλου των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ, πρώην ΣΔΟΕ, Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα κλπ), ο κ.Κλαδάς να αναλάβει επικεφαλής του εν λόγω φορέα, ο οποίος, πέραν του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, θα αναφέρεται κι απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Κι άλλες αλλαγές

Οι μετακινήσεις όμως δεν σταματούν σε αυτό το σημείο. Κι αυτό γιατί απομένουν κι άλλες κενές θέσεις, στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο που θα πρέπει να πληρωθούν. Καταρχήν, αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), απ’ όπου παραιτήθηκε ο κ.Π.Τσουπίδης. Διάδοχός του θα είναι ο κ. Αγγ. Φιλιππίδης, για τον οποίο έχει ανάψει το πράσινο φως το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είχε «ακουσθεί» και στο παρελθόν για την πλήρωση άλλων κενών θέσεων (π.χ. στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοποθέτησή του στο ΤΤ θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη. Σε επίπεδο αντιπροέδρων του Ταμιευτηρίου, δεδομένη – σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις – θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του κ. Μήτρεντζε, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το μέλλον του άλλου αντιπροέδρου του οργανισμού.

Ο κ. Τσουπίδης

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σχέδια του κ. Τσουπίδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund, το οποίο θα αναλάβει να «τρέξει» ο ίδιος. Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση της προσχώρησης του κ. Κ. Βασιλακόπουλου στην Marfin Popular Bank είχε αποτέλεσμα να κλείσει ο κύκλος των φημών που τον ήθελαν σε διάφορες θέσεις του χρηματοπιστωτικού χώρου, που ελέγχεται από τον δημόσιο τομέα. Καμιά αλλαγή, τέλος, δεν πρόκειται να δρομολογηθεί, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, στην Αγροτική Τράπεζα. Ο κ. Δ. Μηλιάκος συνεχίζει από τη θέση του διοικητή, ενώ ένα ενδεχόμενο αποχώρησης του ενός εκ των υποδιοικητών και συγκεκριμένα του κ. Βαράγκη, δεν φαίνεται να ισχύει. Στην Τράπεζα Αττικής, αλλαγές θα σημειωθούν όταν θα ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίησή της, με την επιλογή στρατηγικού εταίρου. Εως τότε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της θα παραμείνει ο κ. Π. Κολλίτζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή