Ανάχωμα στη μαζική εκροή κεφαλαίων αναζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Ανάχωμα στη μαζική εκροή κεφαλαίων αναζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη ασφαλιστικών και τραπεζών πυροδοτεί η υποτίμηση των μετοχικών αξιών και η εκτίναξη των αποδόσεων στις προθεσμιακές καταθέσεις, καθώς αρκετές εταιρείες καλούνται να αποτρέψουν τους πελάτες τους από τη ρευστοποίηση των ασφαλιστικών συμβολαίων, συνδεδεμένων με επενδυτικά προϊόντα. Η πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση των αποτιμήσεων, με συνέπεια η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων unit linked, που είναι συνδεδεμένα με μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Την ώρα που η μείωση των αποτιμήσεων είναι της τάξης του 50%, οι αποδόσεις στις προθεσμιακές φθάνουν το 5% έως και 7% και αρκετοί κάτοχοι επενδυτικών προϊόντων, ρευστοποιούν τις τοποθετήσεις τους και στρέφονται στην ασφάλεια των καταθέσεων.

Ο ασφαλιστικός κλάδος προχωρά σε αμυντικές κινήσεις για να περιορίσει την εκροή πελατών και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αποτροπή των πελατών, να ακυρώνουν πρόωρα τα συμβόλαια ζωής, πριν δηλαδή από τη λήξη τους. Στελέχη της αγοράς επιμένουν ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ακατάλληλη από κάθε άποψη για την ακύρωση ασφαλιστικών συμβολαίων του παρελθόντος. Η μείωση των αποτιμήσεων στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως εξηγούν, συνεπάγεται την απώλεια του κεφαλαίου και κάνει απαγορευτική για το συμφέρον του ασφαλισμένου, τη ρευστοποίηση.

Η μαζική στροφή των καταθετών στις προθεσμιακές καταθέσεις, υποχρεώνει παράλληλα τις εταιρείες να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους για τη διατήρηση του πελατολογίου τους και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κίνηση της Interamerican να διαθέσει μέσω του ασφαλιστικού της δικτύου, τη δυνατότητα εγγραφών για προθεσμιακές καταθέσεις. Το Interamerican Plus, που διατίθεται από την Interamerican Finance, σε συνεργασία με τη Eurobank, είναι προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας ενός, τριών ή έξι μηνών, με απόδοση συνδεδεμένη με το euribor και δυνατότητα εξαγοράς χωρίς κόστος υπό προϋποθέσεις.

Προσπάθεια δημιουργίας εναλλακτικών επενδυτικών λύσεων, αποτελεί άλλωστε και η προώθηση στην αγορά επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων με εγγύηση του κεφαλαίου. Η οικονομική κρίση, όπως εξηγεί ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing του ομίλου κ.Γιώργος Μαυρέλης, «δημιουργεί ευκαιρίες, στο βαθμό που η πτώση των τιμών κάνει αφενός απαγορευτική τη ρευστοποίηση και ευνοεί αφετέρου την τοποθέτηση. Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου επενδυτικού προϊόντος unit linked, εφάπαξ ασφαλίστρου, που συνδέεται με το δείκτη FTSE ASE 20. Το Interamerican Special Purpose Greek Max 50, είναι διάρκειας 10 ετών, με εγγύηση του κεφαλαίου στο τέλος της 5ετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή