ΙΚΑ: παραιτήσεις Μέργου και Βλάχου

ΙΚΑ: παραιτήσεις Μέργου και Βλάχου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες στην υπουργό Απασχόλησης ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο, από το 2004, υποδιοικητής κ. Θεόδ. Αμπατζόγλου. Πρόκειται για κοινά αποδεκτό πρόσωπο, με αίσθηση των δυσκολιών αλλά και των κινδύνων που δημιουργεί η συγκυρία για τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας. Χρέη προσωρινού διοικητή εκτελεί από χθες ο υποδιοικητής κ. Δημ. Κυρζόπουλος, αρμόδιος για τον Κλάδο Υγείας του ΙΚΑ, έως ότου εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο νέος επικεφαλής του Ιδρύματος.

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες και ο υποδιοικητής κ. Βλάχος ο οποίος είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Μαγγίνα.

Η χθεσινή παραίτηση του διοικητή κ. Γ. Μέργου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ζητήθηκε από την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της για τις πρωτοβουλίες του. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σχετική κάλυψη που παρέσχε ο κ. Γ. Μέργος στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλο, όταν ο τελευταίος, σε σύσκεψη εργοδοτικών φορέων στο ΙΚΑ, πρότεινε περικοπή των ημερών εργασίας με παράλληλη μείωση των αποδοχών, ώστε να μην αναγκαστούν πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να κάνουν απολύσεις.

Στο ήδη τεταμένο κλίμα προσετέθη η πρόταση που φέρεται να έκανε ο κ. Μέργος για τη μεταβίβαση των μετοχών που έχει το Δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έναντι της οφειλής προς το ΙΚΑ, αλλά και η κακή πορεία των εσόδων από την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών εξαιτίας και της κρίσης που έχει πλήξει πρωτίστως τις οικοδομοτεχνικές επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή