EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για τη θωράκιση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Στην επεξεργασία μέτρων με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης όσον αφορά τις επιχειρήσεις και την απασχόληση στον κλάδο του τουρισμού θα προχωρήσουν Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και ΓΣΕΕ. Αυτό συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, χθες, οι πρόεδροι των δύο φορέων Γεράσιμος Λ. Φωκάς και Γιάννης Παναγόπουλος.

Επίσης, αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο θεσμικών φορέων μέσω των επιστημονικών τους οργάνων, δηλαδή του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) αντίστοιχα, στον τομέα εκπόνησης μελετών κοινού ενδιαφέροντος, στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των τουριστικών επιχειρήσεων, με γνώμονα την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Οργάνωση των Συστημάτων Υγείας

Ανοιχτή ημερίδα για τη διοίκηση και οργάνωση των Συστημάτων Υγείας και τις επιπτώσεις στον τομέα των υπηρεσιών υγείας της Ελλάδας, πραγματοποιεί το ATHENS GSM το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των στελεχών για τις νέες διοικητικές και οργανωτικές πρακτικές στον τομέα της υγείας, ενώ κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας είναι η δρ Μαρία Καλαφάτη, εισηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εισηγήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων MBA in Health Services Management του Nottingham Trent University, που υλοποιούνται αποκλειστικά στο ATHENS GSM, στα ελληνικά, και απευθύνονται σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη νοσηλευτικών μονάδων, κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, φαρμακευτικών και ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που σχετίζονται με τον κλάδο της υγείας. Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ATHENS GSM (Λέκκα 23 – 25, Σύνταγμα), από τις 10.00 έως τις 17.00, και η είσοδος είναι ελεύθερη, κατόπιν έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής.

Το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Το νέο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, επιμελήθηκε ο αρχιτέκτων Παύλος Νινιός με την εταιρεία του PAVLOS NINIOS ARCHITECTS PLANNERS & ENGINEERS. Το νέο νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Ημεροβιγλίου, απαίτησε ειδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του υπουργείου Υγείας.

Θα είναι διώροφο συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ. και θα διαθέτει εκτός των κοινόχρηστων χώρων μονάδα εμφραγμάτων (5 κλινών), νοσηλευτική μονάδα (32 κλινών), μονάδα τεχνητού νεφρού (5 κλινών), άσηπτο χειρουργείο, μαιευτήριο, εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επειγόντων περιστατικών, ακτινολογικό τμήμα και μικροβιολογικό εργαστήριο. Τα δεδομένα του κτιρίου, όπως το νησί στο οποίο ανεγείρεται, οι πολεοδομικοί κανονισμοί, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες προδιαγραφές ενός σύγχρονου έργου και τα ζητήματα ασφαλείας, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτιρίου. Πρόκειται για μια αρχιτεκτονική άποψη που είναι συνυφασμένη με την εικόνα και το ύφος της κυκλαδίτικης κουλτούρας.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου CYTA ανέλαβε το Centre for Sustainability and Excellence (CSE). Το πρώτο βήμα της συνεργασίας αυτής πραγματοποιήθηκε ήδη με μια αξιολόγηση για τα στελέχη της CYTA που διεξήχθη στην Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκε η προβληματική και αναλύθηκε η έννοια, ο ρόλος και τα εργαλεία διαχείρισης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως μοχλός ανάπτυξης, με γνώμονα τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Σημειώνεται ότι η CYTA από την πλευρά της ήδη εμπλέκεται ενεργά σε διάφορες δράσεις για το περιβάλλον και την προώθηση της αειφορίας, με απώτερο στόχο την εκπλήρωση της αποστολής της εταιρείας, η οποία αφορά την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων επικοινωνίας, που συνεχώς βελτιώνουν τον τρόπο ζωής και την παραγωγικότητα των πελατών τους.

Εκλογές στην Ενωση Ξενοδόχων

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στην Ενωση Ξενοδόχων του Ν. Φλωρίνης κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της από τις οποίες προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος Αθανάσιος Ρώμπαπας, Αντιπρόεδρος, Μιχαήλ Παρλάνης, Γενικός Γραμματέας Ιωαννίδης Χαρίτων, Ταμίας Σούμπασης Γιώργος, Εφορος Δημοσίων Σχέσεων Μίνου-Βέλτση Ελένη. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα του κλάδου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού.

Σύσκεψη για τη Σαμοθράκη

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη παραμένει από τις αρχές του μήνα το νησί της Σαμοθράκης. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των φορέων του ακριτικού νησιού, οι οποίοι με υπόμνημά τους ζητούν να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία με την Αλεξανδρούπολη, ενώ παράλληλα να προχωρήσουν το ταχύτερο οι διαδικασίες για τη μακροπρόθεσμη εύρυθμη λειτουργία της γραμμής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Γιάννης Πετρούδας, εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων του νησιού για την κατάσταση, ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Κυρούσης διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα που προέκυψε στη γραμμή θα λυθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης θα συζητηθεί αύριο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εβρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή