Νέοι μετρητές της ΔΕΗ για εξοικονόμηση ενέργειας

Νέοι μετρητές της ΔΕΗ για εξοικονόμηση ενέργειας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων: την ανακαίνιση μεγάλων κτιρίων για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες. Η μελέτη και η χρηματοδότηση της ανακαίνισης θα υλοποιούνται από εταιρείες οι οποίες θα συσταθούν γι’ αυτόν τον σκοπό και οι οποίες θα αποσβαίνουν την επένδυση και θα κερδίζουν από την εξοικονόμηση ενέργειας. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου για μερικά χρόνια θα συνεχίζει να καταβάλλει το ενεργειακό κόστος που πλήρωνε και πριν από την αναβάθμιση και τη διαφορά από το νέο -χαμηλότερο- κόστος θα την κρατάει η εταιρεία που έκανε την ανακαίνιση.

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης για τις κάθε είδους προμήθειες του Δημοσίου (οχήματα, εξοπλισμός κ. λπ.). Προμήθειες εξοπλισμού, που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα που ορίζονται δεν θα θεωρούνται δημόσια δαπάνη. Τέλος, καθίσταται υποχρεωτική η τοποθέτηση ψηφιακών μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος σε νέα κτίρια. Οι ψηφιακοί μετρητές δίνουν τη δυνατότητα στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στον ίδιο τον καταναλωτή να ελέγχει συνεχώς το επίπεδο κατανάλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT