ΣΗΜΕΡΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφορές μετά τις εκπτώσεις για να τονώσουν τις πωλήσεις

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το λιανανεμπόριο. Πτώση 14,5% σημείωσε ο τζίρος τον Ιούνιο έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι. Η υποχώρηση αγγίζει ακόμα και την αγορά τροφίμων, καθώς ο επιμέρους δείκτης στα σούπερ μάρκετ εμφανίζεται μειωμένους κατά 9,4%. Οι εξελίξεις οδηγούν σε νέα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις. Τις επόμενες δέκα ημέρες πολλά εμπορικά καταστήματα θα προχωρήσουν σε προσφορές, προκειμένου αφενός να ξεπουλήσουν τα αποθέματά τους και αφετέρου να καλύψουν τις απώλειες από τη μειωμένη κίνηση στις φετινές εκπτώσεις.

Το 2,31% της Alpha απέκτησε ο επενδυτικός οίκος Fidelity

Ο διεθνής επενδυτικός οίκος Fidelity απέκτησε το 2,31% των μετοχών της Alpha Bank, περίπου 9,5 εκατ. μετοχές. Συγκεκριμένα η Alpha Bank προχώρησε στη διάθεση 6,1 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 12,12 ευρώ ανά μετοχή Παράλληλα, η Fidelity αγόρασε άλλα 3 εκατ. επιπλέον μετοχές της Alpha στην ίδια τιμή εκ των οποίων οι 1,5 εκατ. ανήκαν στον κ. Γ. Κωστόπουλο και οι υπόλοιπες σε θεσμικά χαρτοφυλάκια του ομίλου Alpha (αμοιβαία κεφάλαια). Συνολικά το ποσοστό συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών στην Alpha Bank διαμορφώνεται πλέον στο 41%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή