Π. Βουρλούμης: Ανάγκη μείωσης προσωπικού OTE

Π. Βουρλούμης: Ανάγκη μείωσης προσωπικού OTE

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανήλθε χθες το θέμα της μείωσης του προσωπικού στον ΟΤΕ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, είπε ότι ο ΟΤΕ δεν θ’ αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα αν είχε 2.000 άτομα λιγότερα και είχε προσλάβει άλλους 500 εργαζομένους. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο, αλλά η διοίκηση του Οργανισμού συνεχίζει να το εξετάζει, καθώς θεωρείται αναγκαίο να γίνει.

Ο κ. Βουρλούμης σημείωσε ότι δεν πρόκειται για επανάληψη του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του 2005, αλλά για στοχευμένη μείωση του προσωπικού με την παροχή οικονομικών κινήτρων προς τους ίδιους. Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, δεν απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση, παρά μόνον συμφωνία του ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων-ΟΤΕ σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν σε όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο κ. Βουρλούμης ανέφερε επίσης ότι ο OTE βρίσκεται σε συζητήσεις με τέσσερις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια άλλη πόλη), προκειμένου να αρχίσει την υλοποίηση του δικτύου VDSL (Very High Speed DSL). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη του νέου δικτύου θα φανεί μέσα στο 2010 και ότι θα ήταν ευχαριστημένος εάν εντός του επομένου έτους φτάσουν οπτικές ίνες σε 2.000-3.000 υπαίθριους κατανεμητές (καφάο), καλύπτοντας έτσι 200.000 ώς 300.000 συνδρομητές.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ανέφερε ότι η πορεία των μεγεθών στο β΄ εξάμηνο δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με εκείνη το α΄ εξάμηνο. Τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, ο κ. Βουρλούμης τα χαρακτήρισε θετικά, με δεδομένες τις αρνητικές συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η εισαγωγή της εταιρείας εκμετάλλευσης των ακινήτων του ΟΤΕ στο Χ.Α. θα επιδιωχθεί να λάβει παράταση ενός έτους, έτσι ώστε η νέα εταιρεία να διεκδικήσει με καλύτερους όρους τη θέση της στη χρηματιστηριακή αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή