ΣΗΜΕΡΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντόπισαν και αδήλωτη ταμειακή μηχανή

Ακόμη και αδήλωτες ταμειακές μηχανές χρησιμοποιούν επιχειρηματίες για να μην καταβάλλουν φόρους στο Δημόσιο. Γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου έκρυβε σε ειδικά διαμορφωμένο συρτάρι, πίσω από έναν πίνακα ζωγραφικής, μία αδήλωτη ταμειακή μηχανή με την οποία εξέδιδε την πλειονότητα των αποδείξεων για τις υπηρεσίες που παρείχε. Η ακραία περίπτωση που εντόπισαν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών δείχνει το μέγεθος που έχει λάβει η φοροδιαφυγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των τουριστικών επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων το τελευταίο επταήμερο του Αυγούστου φοροδιαφεύγει.

Σε αρνητική τροχιά η ανάπτυξη για πρώτη φορά από το 1993

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης αναμένεται να εμφανίσει η ελληνική οικονομία για πρώτη φορά από το 1993 στο δεύτερο τρίμηνο του 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο διάστημα αυτό κινήθηκε μεταξύ 0,1% και 0,3%. Την ίδια στιγμή, η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει τα πρώτα δειλά σημάδια ανάκαμψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή