ΣΕΛΠΕ: πολιτική συναίνεση για την οικονομία

ΣΕΛΠΕ: πολιτική συναίνεση για την οικονομία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για ύπαρξη αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά και συναίνεσης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τονίζει σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

«Με την αναγγελθείσα εκλογική αναμέτρηση δεν θα σταματήσει η εκλογολογία αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον πρώτο γύρο, οπότε θα επακολουθήσει δεύτερος γύρος εκλογολογίας και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για επίτευξη αυτοδυναμίας. Αλλά και στην περίπτωση που υπάρξει αυτοδυναμία δεν θα σταματήσει η εκλογολογία εάν δεν επιτευχθεί πριν από τις εκλογές συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2010.

Είναι φανερό πλέον ότι η πρότασή μας για πολιτική συναίνεση σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα της οικονομίας και κοινωνίας είναι όσο ποτέ επίκαιρη. Χρειάζεται άμεσα πολιτική συναίνεση, τουλάχιστον για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να σταματήσει η εκλογολογία έτσι ώστε οποιαδήποτε αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύψει να ξεκινήσει το πρόγραμμά της ανενόχλητη για μία τετραετία από την επομένη της εκλογής της», τονίζει ο κ. Θεόδωρος Βάρδας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ υποστηρίζει ότι απαιτείται προεκλογική πολιτική συναίνεση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων στα κυρίαρχα θέματα της οικονομίας, όπως το ασφαλιστικό, η ανεργία, η μείωση της κρατικής δαπάνης, η σύλληψη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, το ενιαίο και σταθερό φορολογικό σύστημα, ώστε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, ελεύθερη από το πολιτικό κόστος, να προχωρήσει σε λύσεις άμεσης εφαρμογής και αποτελεσματικότητας.

«Η οικονομία και το εκλογικό σώμα δεν αντέχουν μια στείρα αντιπαράθεση επιχειρημάτων και κομματικών αντεγκλήσεων», καταλήγει η δήλωση του προέδρου του ΣΕΛΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή