ΣΗΜΕΡΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανατολικούς» κινδύνους για τις τράπεζες βλέπει η Standard & Ρoor’s

Αυξημένους κίνδυνους για τις ελληνικές τράπεζες λόγω της μεγάλης έκθεσής τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαβλέπει με έκθεσή της για τον κλάδο η Standard & Poor’s. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι παραμένουν λιγότερο εξελιγμένες σε σχέση με τις τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης. Η διείσδυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ελληνική οικονομία παραμένει χαμηλότερη συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο διεθνής οίκος θεωρεί ότι τα κριτήρια διαχείρισης κινδύνου που εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες είναι λιγότερο ανεπτυγμένα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Μini Ε

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής BMW, Νόρμπερτ Ράιτχοφερ, ποζάρει δίπλα στο ηλεκτρικό μοντέλο Mini E. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει δύο νέα μοντέλα του Μini σε εργοστάσιο της νότιας Αγγλίας, κοντά στην Οξφόρδη. Η είδηση μετέφερε αισιοδοξία στη δοκιμαζόμενη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς μάλιστα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είχαν καταργηθεί 850 θέσεις εργασίας. Την απόφαση της ΒΜW έσπευσε να χαιρετίσει ο υπουργός Βιομηχανίας Πίτερ Μάντελσον, καθώς η επένδυση αναμένεται να τονώσει έναν παραδοσιακό κλάδο της χώρας, που όμως τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται συστηματικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή