Νέο εμπορικό κέντρο σχεδιάζει η Βιοχάλκο

Νέο εμπορικό κέντρο σχεδιάζει η Βιοχάλκο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνεται ο χώρος πλησίον του ΙΚΕΑ στη Λ. Κηφισού, καθώς προχωρούν τα αναπτυξιακά σχέδια του ομίλου της Βιοχάλκο, αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης, σειρά έχει η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου, καθώς δίπλα ακριβώς στο νέο ΙΚΕΑ υπάρχει χώρος 17.000 τ.μ. Ηδη, η Βιοχάλκο προχωρά στην αναζήτηση των κατάλληλων αλυσίδων και καταστημάτων που θα ενδιαφερθούν να ενταχθούν στον υπό δημιουργία χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική θέση. Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚΕΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του την άνοιξη του 2008, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στη Βιοχάλκο, όπως προκύπτει και από τα έσοδα μισθωμάτων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα οποία εκτινάχθηκαν κατά 308%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008, σε 3 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο συγκρότημα γραφειακών χώρων και καταστημάτων στη Λ. Κηφισίας, στο οποίο θα περιλαμβάνονται 13.000 τ.μ. γραφείων και 4.000 τ.μ. εμπορίου. Οι χρήστες κι επισκέπτες του συγκροτήματος θα εξυπηρετούνται και από την ύπαρξη 550 θέσεων στάθμευσης. Αυτήν την περίοδο, η διοίκηση της Βιοχάλκο βρίσκεται σε αναζήτηση μισθωτών και για το εν λόγω κτίριο. Επιπλέον, συνεχίζονται οι διεργασίες για τον τρόπο αξιοποίησης και ανάπτυξης οικοπέδου 80 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς, όπως επίσης και για παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή της Κορίνθου, που ανήκει στη Σωληνουργεία Κορίνθου.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Βιοχάλκο, πέραν των παραπάνω ακινήτων, διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο κτιρίων, η εμπορική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Αλλωστε, το ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel, που μισθώνει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ανήκει στη Βιοχάλκο. Εκτός από αυτό, διαθέτει ακόμα ένα ακίνητο στο Χαλάνδρι, το οποίο χρησιμοποιεί η θυγατρική ΣΙΔΕΝΟΡ, ενώ της Βιοχάλκο ήταν και το ακίνητο όπου στεγαζόταν η εφημερίδα «Εξπρές» επί της Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, που αγοράστηκε από τον όμιλο Καλοφωλιά αντί συνολικού ποσού 10 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή