Εν συντομια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεστ αντοχής από κατασκευαστές

Σε οριακά υψηλότερες τιμές αναμένεται να προσφέρουν οι κατασκευαστές τις καινούργιες κατοικίες από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο Σεπτέμβριος είναι μήνας ανατιμήσεων στις τιμές πώλησης και ενοικίασης των κατοικιών καθώς με τον τρόπο αυτό βολιδοσκοπούν τις διαθέσεις των υποψήφιων αγοραστών και ενοικιαστών. Ομως, η απροθυμία των τραπεζών για χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του Μαΐου.

Επαρχιακές αγορές

Ο μεγάλος αριθμός κενών θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκονται σε πόλεις της περιφέρειας αποτελεί πρόσθετο «χτύπημα» στην ήδη παραπαίουσα οικοδομική δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια η δημιουργία νέων τμημάτων στις πόλεις αυτές ήταν ο πλέον σημαντικός παράγων για τη μεγέθυνση της οικοδομικής δραστηριότητας. Η απαξίωση των τμημάτων και των σχολών δημιουργεί αρνητικές προσδοκίες που δεν είναι το καλύτερο κίνητρο για την αγορά κατοικίας.

Αύξηση αποδόσεων

Η πτώση των τιμών πώλησης επαγγελματικών χώρων επηρέασε και το ύψος των αποδόσεων, γεγονός που σύμφωνα με τις απόψεις αναλυτών της αγοράς δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών στο εγγύς μέλλον από μεγάλους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές. Αντίθετα, έχουν εξαφανιστεί οι ξένοι και όπως φαίνεται θα αργήσουν να επιστρέψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή