ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 1,18% στην τιμή της αμόλυβδης

Συνεχίστηκε και την εβδομάδα που πέρασε η αποκλιμάκωση στην τιμή της αμόλυβδης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και πpοκύπτουν από τις τιμοληψίες σε 2.300 πρατήρια της χώρας, η μέση τιμή της αμόλυβδης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1,089 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας πτώση 1,18% σε σχέση με τον μέσο όρο της αμέσως προηγούμενης Παρασκευής.

Ο μέσος όρος της χονδρικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ήταν 1,016 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων, σημειώθηκε πτώση της τάξης του 2,26%.

Ο μέσος όρος της διυλιστηριακής τιμής με φόρους και δασμούς διαμορφώθηκε στα 0,932 ευρώ ανά λίτρο και σε σχέση με τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων σημειώθηκε πτώση 3,22%.

H μέση τιμή της σούπερ αμόλυβδης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1,307 ευρώ το λίτρο και της σούπερ στα 1,157 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώθηκε στα 1,013 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,93 ευρώ το λίτρο.