ΣΗΜΕΡΑ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειγόντως κεφάλαια αναζητεί η Wind Ηellas

Σε κρίσιμη κατάσταση έχει περιέλθει η Wind Hellas, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στη «σωτηρία» της Wind και η TPG, πρώην συνεταίρος της Apax στην εξαγορά της Wind κατά το 2005. Οι δύο πρώην μέτοχοι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρίξουν νέα κεφάλαια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ύψος τους. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος της Wind Hellas, κ. Ναγκίμπ Σαουίρις (φωτ.), δεν διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να παραμείνει ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.

Καλάθι νομισμάτων αντί δολαρίου προτείνει ο ΟΗΕ

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη ανησυχεί για τη μείωση του παγκόσμιου εμπορίου, που σε όρους δολαρίου έχει υποχωρήσει 20%, και προτείνει τη δημιουργία ενός νέου αποθεματικού νομίσματος που θα βασίζεται σε ένα καλάθι νομισμάτων και θα χρησιμοποιείται για τις διεθνείς πληρωμές, μειώνοντας τους κινδύνους που κρύβει η εξάρτηση από το (βαλλόμενο) δολάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή