Ευρώπη: ακριβότερα τα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο

Ευρώπη: ακριβότερα τα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 13% παρουσιάζει ο μέσος όρος τιμών ξενοδοχείων σε δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2008 εμφανίζει μείωση κατά 10%. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago, τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www. trivago. gr.

Σχεδόν σε όλες τις δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις παρατηρήθηκε αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές. Το Παρίσι, η Βενετία και η Στοκχόλμη παρουσιάζουν τις υψηλότερες τιμές γι’ αυτήν τη χρονιά. Αύξηση κατά 20 ευρώ παρατηρήθηκε και στις τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας. Η Ισπανία είναι η μοναδική πόλη όπου οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν κατά ποσοστό 7% τον Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον Αύγουστο. Ο μέσος όρος τιμών τον Σεπτέμβριο για ένα δίκλινο δωμάτιο είναι 120 ευρώ.

Σε 43 από τις 50 πόλεις που βρίσκονται στη λίστα tHPI της trivago οι τιμές έχουν ανέβει τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι ακριβότερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις είναι η Γενέυη (209 ευρώ), η Βενετία (199 ευρώ) και η Στοκχόλμη (170 ευρώ).

Αύξηση στις τιμές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε και σε κάποιες ιταλικές μητροπόλεις (συνολικά κατά 8%). Στο Μιλάνο οι τιμές έφτασαν τα 164 ευρώ (62% αύξηση), στη Βενετία παρουσιάστηκε αύξηση 43% (199 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή