Απλήρωτος ΦΠΑ ποσού 1,1 εκατ. ευρώ

Απλήρωτος ΦΠΑ ποσού 1,1 εκατ. ευρώ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) εντόπισε επιχείρηση η οποία δεν κατέβαλε ποσό ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών κατά το τρέχον έτος υπέβαλε τέσσερις ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ δεν είχε καταβάλει το ΦΜΥ του τρίτου διμήνου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε κατά τη διάρκεια διασταυρωτικού ελέγχου, τον οποίο διενεργούσε η ΥπΕΕ για άλλη υπόθεση αγοράς και πώλησης αγαθών μεγάλης αξίας, χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων. Κατά τον έλεγχο αυτό, σύμφωνα με τη μεθοδολογία πλήρους ελέγχου κάθε πεδίου δραστηριότητας μιας ελεγχόμενης, με οποιαδήποτε αφορμή, επιχείρησης, διαπιστώθηκαν οι προαναφερθείσες παραβάσεις, οι οποίες αφορούν ποσό 1.112.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ηλεκτρονικό δίχτυ της εφορίας πιάστηκαν πρόσφατα περισσότερες από 62.000 επιχειρήσεις οι οποίες απέφυγαν να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και κατ’ επέκταση να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή