ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογική κόντρα για προσλήψεις

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν και χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου και η εκπρόσωπος του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Λούκα Κατσέλη, με αφορμή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και τις προσλήψεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι το τελευταίο δεκαήμερο, το ΓΛΚ υπέγραψε συμβάσεις μίσθωσης έργου με 100 υπαλλήλους για την καταγραφή και παρακολούθηση των ειδικών λογαριασμών «οι οποίοι όμως έχουν καταργηθεί!». Επίσης, δήλωσε ότι εκδίδονται με την υπογραφή του υπουργού «όπως όπως αποφάσεις για τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ νέων έργων και την επιχορήγηση διαφόρων συλλόγων και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Το συνολικό ύψος από τις 4/9/09 ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ». Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε για τις προσλήψεις ότι η διαδικασία ξεκίνησε φέτος τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Για το ζήτημα του ΠΔΕ υποστήριξε ότι αυτό εκτελείται κανονικά και σύμφωνα με την Εγκύκλιο Οδηγιών Κατάρτισης και Χρηματοδότησης του ΠΔΕ 2009.

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία η εγκατάσταση 3.600 νέων υπολογιστών τελευταίας γενιάς και 900 εκτυπωτών, στο πλαίσιο του έργου «Εξοπλισμός πληροφορικής για ΔΟΥ και Τελωνεία» συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, με την εγκατάσταση νέων ισχυρών συστημάτων πληροφορικής σε ΔΟΥ, υπηρεσίες της ΥπΕΕ και Τελωνεία, ολοκληρώνεται η τεχνολογική αναβάθμιση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Δωρεάν βιβλία από την «Αγροτική Εστία»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διανομής των 140.000 δελτίων δωρεάν παροχής βιβλίων από τα ΚΕΠ, μετά την άμεση ανταπόκριση από τους δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ στο πρόγραμμα.

Η χορήγηση των δελτίων παροχής βιβλίων μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων βιβλιοπωλείων πραγματοποιήθηκε από τα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι του Προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων της «Αγροτικής Εστίας» (ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη), που έλαβαν τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων αξίας 20 ευρώ, μπορούν να κάνουν χρήση των δελτίων μέχρι 31-12-2009.

Η διοίκηση του ΟΓΑ εισηγήθηκε την αύξηση του αριθμού των προς διάθεση δελτίων σε 200.000 από το έτος 2010 και την αλλαγή του τρόπου διανομής των δελτίων παροχής βιβλίων με ποσοστιαία κατανομή ανά νομό ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων.

Νέες γεωτρήσεις στο κοίτασμα «Εψιλον»

Στην έναρξη του προγράμματος νέων γεωτρήσεων στο κοίτασμα «Εψιλον» προχωράει η Ενεργειακή Αιγαίου, μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης στο B. Πρίνο. H εταιρεία ολοκλήρωσε και ανακοίνωσε χθες την υπογραφή συμφωνίας για τη ναύλωση του γεωτρύπανου τύπου Jack Up Ensco85 (E85), της εταιρείας Ensco International INC, για τη διενέργεια των γεωτρήσεων σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκμετάλλευσης του υπουργείου Ανάπτυξης, την υπογραφή νέας σύμβασης χρηματοδότησης από την τράπεζα Standard Chartered Bank, ύψους 50 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και τέλος, την ανάθεση διαχείρισης του έργου στην εταιρεία Schlumberger. Η νέα γεώτρηση αναμένεται να έχει συνολικό μήκος 5.500 μέτρων σε κάθετο βάθος 2.900 μέτρων, ενώ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 90 ημέρες. «Η Ενεργειακή Αιγαίου και η Kavala Oil εισέρχονται σε μια νέα φάση υλοποίησης μιας μακρόχρονης επένδυσης για την ορθολογική αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου της χώρας, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας», δήλωσε σχετικά ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου. Στα οφέλη για την τοπική κοινωνία και τους εργαζομένους αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Κavala Oil κ. Βαγγέλης Παππάς.

Μουσεία Τουρισμού και Παιχνιδιών

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλος για την ίδρυση δύο πρωτοποριακών μουσείων, του νέου «Μουσείου Τουρισμού», σε κτίριο που προσέφερε ο «Σύνδεσμος Ελληνίδων Τουρισμού» με έδρα την Πλάκα και του «Μουσείου Παιχνιδιών» στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Για την ίδρυση του «Μουσείου Τουρισμού», υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ι. Κοφίνη και του Ειδικού Γραμματέα δρος Ε. Αλεξανδράκη.

Το νέο «Μουσείο Τουρισμού», θα περιλαμβάνει εγκατάσταση μόνιμου εκθετηρίου με το εκδοτικό υλικό του ΕΟΤ (αφίσες, βιβλία, εκδόσεις τουριστικές, διαφημιστικά, φυλλάδια, τουριστικό Τύπο, ημερήσιο και περιοδικό), τη συλλογή των βραβευμένων διαφημιστικών παρουσιάσεων (έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό) της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη συγκέντρωση του οπτικοακουστικού υλικού, με το οποίο θα παρουσιάζεται η τουριστική διαδρομή στην Ελλάδα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή