Μειωμένες οι δαπάνες συντήρησης των Ι.Χ.

Μειωμένες οι δαπάνες συντήρησης των Ι.Χ.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνο αγοράζουν λιγότερα αυτοκίνητα οι Ελληνες -αν και η αγορά αναθερμάνθηκε μετά την εφαρμογή του μέτρου των μειωμένων τελών ταξινόμησης-, αλλά φαίνεται ότι έχουν μειώσει δραστικά και τις δαπάνες για τη συντήρηση των οχημάτων, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Ειδικότερα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στον κλάδο του εμπορίου, συντήρησης κι επισκευής οχημάτων και μοτοσικλετών, καθώς και εμπορίου ανταλλακτικών και εξαρτημάτων οχημάτων, το β΄ τρίμηνο του 2009 παρουσίασε μείωση κατά 12,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009 ο εν λόγω δείκτης, πάντως, παρουσίασε αύξηση 26,5%. Επιπλέον, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εμπόριο αυτοκινήτων το β΄ τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2008 μειώθηκε κατά 14,2%. Σε σχέση, βεβαίως, με το α΄ τρίμηνο του 2009 ο τζίρος στον κλάδο αυξήθηκε κατά 29,5%. Η θεαματική αυτή μεταβολή μεταξύ των δύο τριμήνων οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση του τέλους ταξινόμησης των νέων οχημάτων κατά 50%, η οποία εφαρμόσθηκε από τις αρχές Απριλίου και οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων επιβατηγών αυτοκινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή