Εκκρεμότητες της επόμενης μέρας

Εκκρεμότητες της επόμενης μέρας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι δεν έχει λήξει ο συναγερμός στην επιχειρηματική τουριστική κοινότητα ενόψει της σεζόν του 2010, καθώς παραμένουν οι κίνδυνοι των επιπτώσεων από τη διεθνή οικονομική κρίση, ο υπουργός με την ευθύνη του τουριστικού τομέα μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν θα έχει και περίοδο χάριτος. Με οδηγό στήριξης τα μέτρα που ελήφθησαν τη φετινή σεζόν, προκειμένου να περιορισθούν οι ζημιές στον τουρισμό, θα πορευθεί η νέα κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθεί η λήψη και συμπληρωματικών σαφώς μικρότερης εμβέλειας μέτρων.

Ζητούμενο κατά τη χειμερινή περίοδο αποτελεί η έγκαιρη και στοχευμένη ανά αγορά διαφήμιση και προβολή του ελληνικού τουρισμού καθώς και η δυναμική συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Ηδη, ανταγωνιστικοί προορισμοί, το τουριστικό προϊόν των οποίων δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, προετοιμάζουν πυρετωδώς την παρουσία τους στις κύριες και αναδυόμενες αγορές άντλησης επισκεπτών.

Η τουριστική ηγεσία καλείται να εξετάσει ανά αγορά τις όποιες αδυναμίες διείσδυσης είχε τη φετινή δύσκολη σεζόν ο ελληνικός τουρισμός και να καλύψει τα κενά ενισχύοντας τη διαφημιστική μας παρουσία.

Για παράδειγμα, βαρόμετρο για αρκετούς προορισμούς θα αποτελέσει τη διετία 2010-2011 ο ρυθμός ανάκαμψης της εξερχόμενης τουριστικής κίνησης από τη Βρετανία. Αν η Ελλάδα καταφέρει να καλύψει ταχύτερα το χαμένο έδαφος σε σχέση με την Ισπανία ή την Κύπρο στη βρετανική αγορά, θα ανακτήσει σημαντικό μερίδιο των απωλειών που είχε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί τη φετινή σεζόν επέλεξαν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας τη «φθηνή» Τουρκία ως τουριστικό προορισμό, δίνοντας διψήφια ποσοστά μείωσης αφίξεων στους άλλους παραδοσιακούς προορισμούς τους στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου προσδιόρισε τις προτεραιότητες τόσο για τις δομικές μεταρρυθμίσεις λειτουργικού χαρακτήρα που απαιτούνται για τον τομέα όσο και για τα μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο αναγκαία καθίσταται η θεσμοθέτηση εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ή γενικού γραμματέα Τουρισμού πενταετούς θητείας, παράλληλα με την ενίσχυση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ως προς τη σηματοδότηση του ρόλου του στον τομέα της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή