Επενδύσεις στον κοσμο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια στη Μόσχα

Εντός χρονοδιαγράμματος θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Ευρώπη. Το Golden Babylon Rostokino, το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική Μόσχα στη Ρωσία, αναπτύσσεται από την Patero Development και αναμένεται να λειτουργήσει στις 18 Νοεμβρίου. Θα περιλαμβάνει 241.000 τ. μ., όπου θα φιλοξενούνται 450 εμπορικά καταστήματα, ενώ μεγάλης επιφάνειας θα είναι και οι χρήσεις ψυχαγωγίας, όπου μεταξύ άλλων θα λειτουργήσει ένας πολυκινηματογράφος 14 αιθουσών (Luxor), όπως επίσης κι ένα μεγάλο κέντρο ψυχαγωγίας για παιδιά, αλλά και ενήλικες. Ηδη, έχουν υπογραφεί μισθώσεις για πάνω από το 75% της επιφάνειας, ενώ και για το υπόλοιπο 15% διεξάγονται οι τελικές διαπραγματεύσεις. Μεταξύ των αλυσίδων που έχουν συμφωνήσει να τοποθετηθούν στο κέντρο περιλαμβάνονται οι Stockmann, O’Key, Media Market και Castorama, εταιρείες του ομίλου Inditex (Zara, Bershka, Zara Home, Pull and Bear, Massimo Dutti), ο όμιλος Maratex (Esprit, River Island, Orsay, Bodique), όπως επίσης και σήματα της Gamilko (Guess, Chevignon, Naf Naf, Levi’s). Στο κέντρο θα προσφέρονται επίσης 6.500 θέσεις στάθμευσης.

Χρέη και πωλήσεις

Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων για λόγους χρεών ή άντλησης ρευστότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους (συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο) βάσει σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε το RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors). Το αποτέλεσμα αυτό αφορά άνω του 75% των συνολικά 27 χωρών, οι οποίες συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα του Ινστιτούτου. Τη μεγαλύτερη αύξηση τέτοιων «βεβιασμένων» πωλήσεων σημείωσε η Νότια Αφρική, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαλαισία και την Ουγγαρία, ενώ υψηλά στην κατάταξη βρέθηκαν επίσης η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ρωσία και η Ουκρανία.

Μείωση τιμών

Υποχώρηση της τάξεως του 15% σημείωσαν οι τιμές των διαμερισμάτων στο Αμπού Ντάμπι των Ην. Αραβικών Εμιράτων από τον Μάιο και μέχρι σήμερα, τη στιγμή που οι τιμές των μονοκατοικιών περιορίστηκαν κατά 5%. Ωστόσο, σε σχετική έρευνα η Landmark Advisory επεσήμανε ότι ο ρυθμός υποχώρησης των τιμών εξασθενεί, ενώ και τα σημάδια σταθεροποίησης είναι περισσότερα. Κατ’ αρχάς, η κατασκευαστική δραστηριότητα στα Εμιράτα ενισχύεται, σε ευθεία αντιστοιχία με τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια αγορά ακινήτων. Για παράδειγμα, οι τιμές πώλησης μονοκατοικιών, αν κι έχουν μειωθεί έως και κατά 45% από το τρίτο τρίμηνο του 2008 μέχρι σήμερα, εντούτοις, εσχάτως έχουν σταθεροποιηθεί. Ταυτόχρονα, σημαντική εξέλιξη ήταν η ανάκαμψη των αγοραπωλησιών κατά το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, τόσο στο Αμπού Ντάμπι όσο και στο γειτονικό Ντουμπάι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή