Οι πολυεθνικές ανακαλύπτουν τα Μεσόγεια

Οι πολυεθνικές ανακαλύπτουν τα Μεσόγεια

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία νέα αγορά γραφείων εντός του Λεκανοπεδίου τείνει να αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες η περιοχή της Ανατολικής Αττικής-Μεσογείων, καθώς διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον μετεγκατάστασης από σειρά επιχειρήσεων. Το χαμηλό κόστος γης και ενοικίασης, σε συνδυασμό με τις καλές προσβάσεις και την εγγύτητα προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, συνιστούν χαρακτηριστικά που ευνοούν την ανάπτυξη κτιρίων γραφείων, αλλά και logistics.

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς ακινήτων, το τελευταίο διάστημα, η περιοχή έχει προσελκύσει ομίλους όπως η UPS και η Bosch, ενώ εσχάτως μια σειρά από εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου εξετάζουν περιπτώσεις ακινήτων, ώστε να εγκατασταθούν εκεί. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνεται και κτίριο γραφείων στο Κορωπί, που ολοκληρώθηκε το 2005 και σήμερα ιδιοχρησιμοποιείται από ευρωπαϊκό όμιλο που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας. Το εν λόγω συγκρότημα γραφείων αποτελείται από δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας 7.200 τ.μ. (2.176 + 5.017 τ.μ.) και διατίθεται προς πώληση με τιμή 9,5 εκατ. ευρώ, ενοικίαση (13 ευρώ/τ.μ./μήνα), ή και sale & leaseback, με τον ιδιοκτήτη να μισθώνει ένα εκ των δύο κτιρίων. Μάλιστα, στο οικόπεδο των 13 στρεμμάτων μπορούν να οικοδομηθούν επιπλέον 6.558 τ.μ., υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών αδειών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζέιμς Γουόρντ της εταιρείας CB Richard Ellis-Atria, η περιοχή αναμένεται να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα προσεχή χρόνια, εφόσον προχωρήσει το έργο των επεκτάσεων της Αττικής Οδού, που δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Για τον λόγο αυτό, ήδη γίνονται επενδυτικές κινήσεις στην αγορά γης. «Το κόστος γης για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής διαμορφώνεται σε μόλις 250 ευρώ για κάθε οικοδομήσιμο τετραγωνικό μέτρο, τη στιγμή που π.χ. το αντίστοιχο κόστος στο Μαρούσι ανέρχεται σε 1.500-2.000 ευρώ/τ.μ.», τονίζει ο κ. Γουόρντ. Ασφαλώς, μειονέκτημα προς το παρόν παραμένει η έλλειψη χρήσεων γης, καθώς αρκετές εκτάσεις είναι εκτός σχεδίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακόμα πολλά διαθέσιμα κτίρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή