Παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας

Παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο τον άξονα πλατείας Ομονοίας – πλατείας Μοναστηρακίου, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι η περιοχή θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα πλάνα του Δήμου της Αθήνας, στο εγγύς μέλλον στην ευρύτερη περιοχή προγραμματίζονται οι εξής παρεμβάσεις:

– Η ανάπλαση της οδού Αθηνάς, με παράλληλη ανάδειξη των πλατειών που υπάρχουν κατά μήκος της με χρήση ψυχρών υλικών και ειδικές φυτεύσεις.

– Η ανάπλαση της περιοχής του Ψυρρή με ελεγχόμενη είσοδο αυτοκινήτων και αναβάθμιση των δημοσίων χώρων, χρήση ψυχρών υλικών και φύτευση με σκοπό τη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

– Η ανάπλαση της περιοχής Ευριπίδου – Σοφοκλέους και γύρω από την Ομόνοια με εμπλουτισμό της φύτευσης, χρήση ψυχρών υλικών.

– Η βιοκλιματική αναβάθμιση – ανάπλαση 7 πλατειών και η γέννηση μιας νέας πλατείας μετά την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου του ΝΑΤ στη συμβολή των οδών Βερανζέρου, Μενάνδρου και Ξούθου.

Πάντως, σύμφωνα με τις απόψεις μεσιτών και κατασκευαστών, «τα μέτρα αναβάθμισης δεν πρόκειται να επηρεάσουν την αγορά αν δεν συνοδεύονται με κινήσεις που θα στοχεύουν στον περιορισμό και την εξάλειψη της εγκληματικότητας, αφού κανένας δεν προτίθεται να επενδύσει σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης, επαγγελματικής δραστηριότητας και διαμονής». Παρ’ όλα αυτά, υποστηρίζουν, η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, αλλά και ο έλεγχος των γκέτο αποτελούν κινήσεις οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στον περιορισμό της εγκληματικότητας και συνακολούθως στην αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα ακίνητα της περιοχής.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εν όψει των παρεμβάσεων η προσφορά χώρων έχει περιοριστεί σημαντικά σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Η εικόνα των κενών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής έχει περιοριστεί αισθητά, ενώ, αντίθετα, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα έντονο στις μικρές κάθετες οδούς. Ανάλογη είναι και η πορεία των τιμών, αφού έπειτα από έντονη πτώση την προηγούμενη τριετία, τώρα φαίνεται ότι έχουν ανατραπεί οι πτωτικές τάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή