Εν συντομια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σωστή ώρα για αναχρηματοδότηση

Η δραστική μείωση των διατραπεζικών επιτοκίων, με βάση τα οποία υπολογίζονται και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, φέρνει στο προσκήνιο και την επιλογή αναχρηματοδότησης παλαιών δανείων που έχουν συναφθεί με υψηλότερα επιτόκια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας θα συνοδευτεί και με αύξηση του κόστους χρήματος.

«Μάχη» για τα ενοίκια

Η προοπτική της αναστολής λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων, που σημαίνει και το κλείσιμο των εμπορικών χώρων, βοηθά πολλούς εμπόρους στην επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου που καταβάλλουν στους ιδιοκτήτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πραγματοποιούνται συμφωνίες με μειωμένο ενοίκιο έως και 20%. Πάντως, οι αρχικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών που προσφέρουν κενά καταστήματα προς ενοικίαση είναι υψηλότερες κατά 5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σταθερές οι τιμές γης

Η κρίση δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τις τιμές της γης. Το τελευταίο εξάμηνο καταγράφονται αυξήσεις τιμών των οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές με περιορισμένη προσφορά ελεύθερης γης. Αντίθετα, οι τιμές αγροτεμαχίων έχουν καταγράψει απώλειες και αυτό οφείλεται στην απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια για τη χρηματοδότηση της αγοράς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή