Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας και διαφθοράς

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας και διαφθοράς

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γραφειοκρατία που καθυστερεί τη λειτουργία μιας αποθήκης περίπου 11 μήνες (211 εργάσιμες ημέρες) και τα «φακελάκια» 1 δισ. ευρώ που «βάζουν στην άκρη» οι επιχειρήσεις, προκειμένου να «κάνουν τη δουλειά τους», είναι μερικά από τα ευρήματα της αξιολόγησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, το οποίο υποβάθμισε στην 109η θέση φέτος η Παγκόσμια Τράπεζα (από 100ή πέρυσι). Την ίδια στιγμή, τα αντικίνητρα για απασχόληση και οι αγκυλώσεις της αγοράς εργασίας ρίχνουν στις τελευταίες θέσεις την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας – πιο χαμηλά από χώρες όπως Μποτσουάνα, Καζαχστάν και Αζερμπαϊτζάν.

Η «Κ» παρουσιάζει τα ευρήματα και πραγματικές ιστορίες επιχειρηματικής τρέλας που κατέγραψε η ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία είχε αναλάβει την αξιολόγηση της χώρας μας.

Πάντως, κατεγράφη κατά το τελευταίο έτος μία και μοναδική μεταρρύθμιση, που αφορά τη διευκόλυνση της τραπεζικής χρηματοδότησης. Η μεταρρύθμιση σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Τειρεσίας και την πληροφόρηση που παρέχει για το προφίλ των δανειοληπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή