ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υποχώρηση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Σε καθοδική τροχιά βρέθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με τις τιμοληψίες που διενεργεί το υπουργείο Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδικά τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 στα 1,075 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας πτώση κατά 1,29% σε σχέση με τον μέσο όρο της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου 2009 που ήταν 1,089 ευρώ/λίτρο. Σε σχέση με τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων σημειώθηκε πτώση κατά 2,49%.

Ο μέσος όρος της τιμής διυλιστηρίου για την Παρασκευή 11/09/2009 διαμορφώθηκε στα 0,356 ευρώ/λίτρο, ενώ φόροι και δασμοί αντιστοιχούν σε 0,566 ευρώ/λίτρο. Ετσι, ο μέσος όρος της τιμής εκ διυλιστηρίου με φόρους και δασμούς διαμορφώθηκε στα 0,922 ευρώ/λίτρο. Ο μέσος όρος της χονδρικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης ήταν 1,00 ευρώ/λίτρο. Σε σχέση με τον μέσο όρο των 4 τελευταίων εβδομάδων σημειώθηκε πτώση 2,66%.

Πτώση τζίρου

Τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, νομικοί, λογιστές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και εκδόσεις είναι από τους κλάδους που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση στον κύκλο εργασιών στο β΄ τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την ΕΣΥΕ. Ο τζίρος του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μειώθηκε κατά 11,8%, ο κύκλος εργασιών της πληροφορικής υποχώρησε κατά 19,9%, των νομικών κατά 25,6%, των αρχιτεκτόνων και μηχανικών κατά 13,8% και των εκδόσεων κατά 14,9%.

Καθοδικά οι μεταφορές το β΄ τρίμηνο

Κάθετη πτώση σημειώθηκε στον τζίρο πάσης φύσεως μεταφορών στο δεύτερο τρίμηνο του 2009, έναντι του ιδίου διαστήματος του 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), ο κύκλος εργασιών σε χερσαίες, πλωτές και αεροπορικές υποχώρησε κατά 55,7%, 25,3% και 8,5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, μείωση της τάξης του 42% σημείωσε και ο κύκλος εργασιών στην αποθήκευση και στις υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες στο φετινό διάστημα Απριλίου – Ιουνίου έναντι του αντίστοιχου περσινού, όταν πέρυσι στο δεύτερο είχε σημειωθεί αύξηση 24,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2007.

Σε τριμηνιαίο επίπεδο η κατάσταση είναι καλύτερη. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 ο τζίρος στις χερσαίες μεταφορές μειώθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ο κύκλος εργασιών στις πλωτές μεταφορές αυξήθηκε κατά 46,9%, στις αεροπορικές κατά 26,6% και στις υποστηρικτικές δραστηριότητες κατά 15,4%.

Εxpro και Helexpo ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τη συνεργασία τους στον χώρο των εκθέσεων του επαγγελματικού εξοπλισμού στα ξενοδοχεία ανακοίνωσαν η Εxpro και η Helexpo. Ειδικότερα, δημοσιοποίησαν τη συνεργασία τους για τη διοργάνωση νέας διεθνούς έκθεσης ξενοδοχειακού εξοπλισμού Expro&Clean-Hotelia 2009, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη, από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009, παράλληλα με την τουριστική έκθεση Φιλοξένια.

Οπως ανακοινώθηκε, οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στην ελληνική και βαλκανική αγορά, αλλά και αυτή των άλλων γειτονικών χωρών, ό,τι πιο νέο τεχνολογικά προϊόν έχει να παρουσιάσει η διεθνής και ελληνική παραγωγή γύρω από τον ξενοδοχειακό, και γενικότερα τον επαγγελματικό εξοπλισμό.

Στο μεταξύ, προχωρά ταυτόχρονα και η διοργάνωση των διεθνών εκθέσεων 16η EXPRO και 7η CLEAN 2010 για τις 22-25 Ιανουαρίου 2010 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, της Αθήνας.

Τον Δεκέμβριο τα εγκαίνια του CEO Clubs Greece

Ελληνικό παράρτημα αποκτά το CEO Clubs International, μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες λέσχες για ανώτατα στελέχη και επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο. Τα εγκαίνια του CEO Clubs Greece θα πραγματοποιηθούν στις 3 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με κύριους προσκεκλημένους τους επικεφαλής όλων των διεθνών παραρτημάτων και επιφανή μέλη του club απ’ όλο τον κόσμο. Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του και ο ιδρυτής και πρόεδρος του CEO Clubs International, δρ Τζο Μανκούζο. Το CEO Clubs ιδρύθηκε στην Αμερική, πριν από 30 χρόνια, ως μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, με έδρα τη Νέα Υόρκη και σκοπό να προσφέρει στους ηγέτες των επιχειρήσεων τη δυνατότητα μεγιστοποίησης της ποιότητας των επιδόσεών τους, μέσω της δικτύωσης και της ανταλλαγής κοινών εμπειριών με διεθνείς προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου. Στα σχέδια της ιδρύτριας του CEO Clubs Greece, κ. Γ. Καρτσάνη, είναι η δημιουργία παραρτημάτων στα Βαλκάνια και την Κύπρο, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή