Μήνυμα Αλμούνια προς τη νέα κυβέρνηση

Μήνυμα Αλμούνια προς τη νέα κυβέρνηση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα για τον περιορισμό του ελλείμματος απηύθυνε χθες ο επίτροπος Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια, αφήνοντας, ταυτόχρονα, ανοιχτό το ενδεχόμενο στενής επιτήρησης με τριμηνιαία υποβολή εκθέσεων προόδου.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες, «όλοι οι αρχηγοί και όλα τα κόμματα, γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης των μέτρων που πρέπει να λάβει η χώρα για τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω από το επίπεδο του 3%. Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος της 4ης Οκτωβρίου, οι Βρυξέλλες συνεχίζουν κανονικά τη διαδικασία αξιολόγησης της πορείας της οικονομίας και της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχουν ληφθεί ή εξαγγελθεί και θα εκδώσουν το δικό τους πόρισμα και τις συστάσεις στις αρχές Δεκεμβρίου. Πάντως, αναμένεται να δοθεί περαιτέρω πίστωση χρόνου, πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2011, εφ’ όσον ληφθούν από την ελληνική πλευρά μέτρα που θα πείσουν την Κομισιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή