Ραντεβού με Κομισιόν μετά τις εκλογές

Ραντεβού με Κομισιόν μετά τις εκλογές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα για το έλλειμμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για στενή επιτήρηση με τριμηνιαία υποβολή εκθέσεων προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Ο επίτροπος δήλωσε χθες ότι οι υπηρεσίες του θα κρίνουν την Ελλάδα ως κράτος και όχι ως κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι δικαιολογίες δεν υπάρχουν, καθώς «όλοι οι αρχηγοί και όλα τα κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση». Ανεξαρτήτως της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν κανονικά τη διαδικασία αξιολόγησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας και της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχουν ληφθεί ή εξαγγελθεί και θα εκδώσουν το δικό τους πόρισμα και τις συστάσεις στις αρχές Δεκεμβρίου. Εκείνη την περίοδο, αναμένεται να κριθεί και ο χρόνος της παράτασης που θα δοθεί στη νέα κυβέρνηση για να περιορίσει το έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή