Παράταση διαγωνισμού για το «Ξυστό»

Παράταση διαγωνισμού για το «Ξυστό»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία, που κανονικά έληγε χθες, για τη δημόσια διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την προκήρυξη για την ανάθεση της παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου (ΣΚΛ) σε δύο ιδιωτικούς φορείς. Η αρχική εκτίμηση του υπουργείου Οικονομίας είναι ότι από την παραχώρηση του ΣΚΛ, γνωστού ως «Ξυστό», το Δημόσιο μπορεί να αντλήσει περί τα 500 εκατ. ευρώ, σε μια χρονιά που καταγράφεται σημαντική υστέρηση εσόδων και δραματική αύξηση του ελλείμματος. Στις προϋποθέσεις συμμετοχής, το υπουργείο έχει ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους, τα τρία τελευταία χρόνια να έχουν ετήσιο τζίρο ύψους 150 εκατ. ευρώ από λαχεία και νόμιμες λοταρίες, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση που θα υπογράψουν οι ανάδοχοι του έργου με το Δημόσιο θα είναι 5ετούς διάρκειας. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα στο διάστημα αυτό, τότε θα έχουν το δικαίωμα ανανέωσής της για ακόμα μία 5ετία. Οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι ιδιώτες που θα αναλάβουν τη λειτουργία του ΣΛΚ είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τη διάθεση των λαχείων στις προκαθορισμένες τιμές, που θα κυμαίνονται από 1 ευρώ έως 10 ευρώ και θα έχουν προκαθορισμένα επίσης κέρδη.

Ενδιαφέρον για να αναλάβει το ΣΚΛ αναμένεται να δείξει ο ΟΠΑΠ που αναζητάει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, ενώ ενδέχεται η Intralot να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, που διαχειριζόταν το παιχνίδι έως το 2003 υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων. Πάντως, υπάρχουν και μεγάλοι ξένοι όμιλοι που μπορεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, όπως η ιταλική Lottomatica, η αμερικανική Scientific Games και η αυστραλιανή Tattersall’s.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή