Πάγωσε η αγορά Ι.Χ. εν αναμονή της απόσυρσης

Πάγωσε η αγορά Ι.Χ. εν αναμονή της απόσυρσης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από την εντυπωσιακή ανάκαμψη του Αυγούστου, λόγω της μείωσης των τελών ταξινόμησης, η αγορά Ι.Χ. πάγωσε και πάλι τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης, το οποίο όμως υλοποιείται μετ’ εμποδίων. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά δεν πρόλαβε να ψηφιστεί λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσμοθετήσει το μέτρο μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

Ωστόσο, το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς θα πρέπει να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις και να σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι εγκύκλιοι που καθορίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή