Αλμα ξένων επενδύσεων το 2008 λόγω πώλησης ΟΤΕ

Αλμα ξένων επενδύσεων το 2008 λόγω πώλησης ΟΤΕ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη 49η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων αναρριχήθηκε η Ελλάδα το 2008 από την 73η το 2007, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη. Ωστόσο, οι εισροές ξένων κεφαλαίων, παρά την εντυπωσιακή ποσοστιαία αύξησή τους, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καταδεικνύοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας μάλλον αφιλόξενος επενδυτικός προορισμός.

Η αξία των άμεσων ξένων επενδύσεων ανήλθε πέρυσι σε 5,1 δισ. δολάρια, από 1,7 δισ. δολάρια το 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 165%. Το άλμα, όμως, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, από την οποία εισέρρευσαν στην ελληνική οικονομία περίπου 3,2 δισ. δολάρια (με την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ/δολαρίου).

Μάλιστα, η εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom βρέθηκε ανάμεσα στις 73 μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν παγκοσμίως πέρυσι και συγκεκριμένα στην 51η θέση.

Οι άμεσες επενδύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό διαμορφώθηκαν σε 2,6 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή