Γερμανικό μοντέλο για τα δημόσια έργα

Γερμανικό μοντέλο για τα δημόσια έργα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση από το Δημόσιο μιας τράπεζας που θα χρηματοδοτεί την κατασκευή έργων υποδομής ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα, χωρίς να επιβαρύνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Οπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα θα αντιγράψει το μοντέλο της γερμανικής KfW, με την οποία βρισκόταν σε επαφή πριν από την προκήρυξη των εκλογών είτε για να προσφέρει τεχνογνωσία είτε και για να συμμετάσχει στο εγχείρημα. Στο μετοχικό κεφάλαιο της «νέας ΕΤΒΑ» θα μπορούν να συμμετέχουν και εμπορικές τράπεζες.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρει επίσης ότι σε συνεργασία με την Ε.Ε. και προκειμένου να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή στα ακίνητα θα επιδιωχθεί να αναγράφεται στα συμβόλαια η εμπορική αξία του ακινήτου, αλλά οι φόροι να υπολογίζονται στην αντικειμενική αξία. Επίσης, προς την ίδια κατεύθυνση προτείνει να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επιταγών οι αγοραπωλησίες ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή